Foto: DELFI
Lai gan Saeimas deputātam Imantam Parādniekam daļa sabiedrības vēl aizvien pārmet dzīvošanu ar divām sievām, jau pāris gadus viņš šo dzīves modeli ir atmetis – deputāts dzīvo ar savu ilggadējo draudzeni Dinu (abi attēlā), ar kuru kopā audzina arī otrās attiecībās dzimušo dēlu.

Pirmo reizi plašākai sabiedrībai par to, ka "divsievības" posms viņa dzīvē beidzies, pats Parādnieks pastāstīja, viesojoties pie Ingas Spriņģes raidījumā 1:1. Tagad žurnālam IEVA viņš un viņa laulātā draudzene Dina nolēmuši pastāstīt par šo dzīves posmu.

Ar Dinu Parādnieks apprecējās 18 gadu vecumā, kad bija pieteicies abu kopīgais mazulis. Vēlāk pasaulē nāca vēl trīs bērni, bet ar pusgada starpību ar Imanta un Dinas ceturto bērnu pasaulē nāca arī Helvis - Parādnieka un viņa "otras sievas" Janas atvase.

Intervijā žurnālam Ieva Parādnieks atzinis - ir iespējams mīlēt divas sievietes vienlaicīgi, tomēr tas, protams, radījis problēmas.

"Tas bija viens no sarežģītākajiem posmiem manā un Dinas kopdzīvē, - jo kura gan sieviete varētu pieņemt, ka vīrietis atļāvies ko tādu?! Kura sieviete tādā situācijā būtu laimīga?" prātojis deputāts, kurš sievai par otrām attiecībām paziņojis, kad Jana gaidījusi mazuli.

"Uzzinot par citu sievieti, man bija liela raudāšana," atceras Dina. Viņa mierinājumu meklējusi pie draudzenēm, kurām gan bijis stingri noliegts dot padomus, kā rīkoties - viņām vien vajadzējis uzklausīt piekrāpto sievu.

Dina atzinusi, ka jauno attiecību modeli - dalīt vīru ar mīļāko - viņa pieņēmusi, pateicoties vīra "apvārdošanai", ko Parādnieks lieliski pieprotot.

"Imants mācēja mani pierunāt, es izvēlējos piekrist šādam modelim. Bet, vai tas ir pareizi...es nevaru pateikt. Jā, tas bija ļoti sāpīgi. Taču skaidri zinu vienu : ja liktenis mūs saveda un ir dāvājis bērnus, tātad izvēle bija pareiza. Redzu, cik daudz sieviešu nevar tikt pie bērniņa. Paldies Dievam, man ar to nekad nav bijušas problēmas. Tātad - lai kāds viņš būtu, Imants ir mans īstais," uzskata deputāta sieva.

Viņai ir bijis grūti sadzīvot arī ar kopīgajām iziešanām sabiedrībā, tomēr, tā kā pati pieņēmusi šādus spēles noteikumus, Dina ar to ir samierinājusies.

"Mums, sievietēm, ir ļoti grūti redzēt savu vīrieti citas sievietes sabiedrībā. (..) Neteikšu, ka bija ļoti viegli būt kopā ar otru sievieti, bet... ar laiku pie tā pierod. Bija pat tā, ka vasarā braucām pie jūras atpūsties ar bērniem, gatavojām kopā ēst un Imanta nebija vispār, viņš strādāja. Tā nebija draudzība, taču mēs respektējām viena otras teritoriju," skaidro Dina.

Raugoties nākotnē ne Parādnieks, ne viņa laulātā draudzene nav pārliecināti, ka vīrieša dzīvē neienāks cita sieviete. Dina apzinās, ka nespēj konkurēt ar jaunību, bet deputāts vairākkārt uzsvēris, ka ir tāds, kāds ir - pirmo reizi viņš iemīlējies jau pirmajā klasē, un viņa būtība "no dziļas zēnības" ir saglabājusies tāda pati.

"Piedošanu, bet komplektā ar mani nāk gan viss labais, gan viss, kas varētu būt labāks vai citāds," intervijā žurnālam IEVA paziņojis Parādnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!