Foto: F64

Tematiskās rubrikas ietvaros, kurā sabiedrībā zināmi cilvēki iesaka savu iecienītāko ēdienu receptes, netradicionālu pusdienu recepti piedāvā politiķis Imants Parādnieks (attēlā).

Kā sarunā ar DELFI Izklaide atklāj Parādnieks, ēst gatavošana ir viņa iecienīta nodarbe, tomēr tai atliek krietni mazāk laika, nekā gribētos.

"Man ļoti patīk gatavot ēst, un ir žēl, ka to sanāk darīt samērā maz. Tomēr, lai gan parasti no darba vai mācībām mājās pārrodos tikai vakaros, reizēm šo to pagatavoju bērniem vai savai sievai, ja zinu, ka viņa mājās ieradīsies vēl vēlāk nekā es.

Tāpat nedēļas nogalēs ar ģimeni visi kopā labprāt gatavojam pusdienas, un šo procesu es patiesi izbaudu. Uzskatu, ka tā ir svētīga lieta ģimenei, un tā nu pie darba pielieku arī bērnus, kas labprāt notīra kartupeļus vai smalcinātājā sagriež sīpolus.

Kad visi ir iesaistīti un pats process ir patīkams, arī ēdiens izdodas garšīgs un augstvērtīgs, jo tajā ielikta visa labā enerģija un gatavotāju prieks un dvēsele," stāsta Parādnieks.

"Viena no manām iecienītākajām receptēm, kas arī pašam ļoti garšo un ko regulāri gatavoju, ir pelēkie zirņi ar garnelēm un īpašu mērci.

Šo ēdienu atklāju eksperimentēšanas ceļā, jo man ļoti garšo pelēkie zirņi, bet baltā sīpolu mērce jau ir nedaudz apnikusi, un arī eļļā cepti sīpoli vairs īsti neaizrauj. Tā nu reiz izdomāju, ka varētu pamēģināt zirņiem klāt pielikt garneles, un pēc tam ēdienu pamazām uzlaboju.

Ir jāņem lielie pelēkie zirņi un tie jānovāra bez sāls. Tad olīveļļā jāapcep sīpoli un tiem jāpievieno notīrītas garneles. Viss kopā vēl nedaudz jāpacep un tad jāpievieno Rundāles piecu piparu mērce, kas ēdienam piešķir teicamu pikantu garšu un tumīgumu.

Kā piedeva šim ēdienam perfekti klāt iet bez sāls vārīta biete ar kapātiem sarkanajiem sīpoliem. Tāpat šiem salātiem var pievienot arī balzamiko, kas visam dos vēl specifiskāku garšu," iesaka Parādnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!