Foto: Privātais arhīvs
Viens no Latvijā zināmākajiem žurnālistiem un profesijas pasniedzējiem 26. jūlijā svin apaļu jubileju – Kārlim Streipam aprit 60 gadu.

Kārlis Streips, kurš vairākās desmitgadēs, būdams pasniedzējs Latvijas Universitātē, izauklējis lielu daļu šobrīd valstī zināmo žurnālistu, pats īsti netic, ka klāt jau 60.

"Pašam grūti noticēt, ka esmu tik tālu ticis," sarunā ar portālu "Delfi" smej Streips, "es taču nekādā ziņā neizskatos uz sešdesmit! Es izskatos labi," nozīmīgās jubilejas priekšvakarā teic žurnālists.

Nesen Streips piedzīvojis lielas privātas pārmaiņas – finansiālu apsvērumu dēļ viņš no sava Rīgas centra dzīvokļa pārcēlies uz daudzstāvu namu Purvciemā. No divstāvu dzīvokļa ar septiņām istabām uz trīsistabnieku. Kā skaidro žurnālists, glaunais Avotu ielas miteklis nu ir veiksmīgi pārdots, un par dzīvi Purvciemā Streipam nav nekas slikts sakāms.

Apaļo jubileju Kārlis negrasās plaši un ar vērienu svinēt. "Nekāda liela balle nebūs. Visas māsas ir Amerikā [Streipam ir trīs māsas – red.]. Viens labs draugs mani aizvedīs pusdienās uz "Čarlstonu", tas arī viss," par apaļās gadskārtas svinībām teic Streips.

Taujāts, ko savā 60. jubilejā visvairāk gribētu viņš pats, Kārlis ir lakonisks: lai atgriežas klienti, kuri līdz šim izmantoja viņa tulkošanas pakalpojumus, bet Covid-19 krīzes dēļ sadarbība pārtrūkusi.

Runājot par privāto dzīvi, Streips pauž rezignētu vīziju attiecībā uz nākotni. "Mana sirds piederēja cilvēkam, kurš pirms pāris gadiem aizgāja mūžībā. Un es nevienu citu nemeklēju," portālam "Delfi" skaidro žurnālists.

Profesionālajā ziņā Streips nolēmis turpināt savu autorraidījumu kanālā "RīgaTV 24", ko viņš veido un vada kopš 2016. gada, kā arī cer uz jauniem klientiem, kuriem aktuāli tulkošanas darbi no un uz angļu/latviešu valodas.
Kārlis Streips dzimis 1960. gada 26. jūlijā Čikāgā, ASV. Viņa tēvs bija ķīmiķis, māte – māksliniece. Izglītojies gan Minsteres latviešu ģimnāzijā, gan universitātēs Mērilendā un Ziemeļilionisā. Jaunībā Streips pastrādāja ASV televīzijās, bet 1989. gadā ieradās Latvijā, kur viņam piedāvāts darbs kā angļu valodas pasniedzējam. Pāris gadu vēlāk Streips sāka pasniegt žurnālistiku Latvijas Universitātē un pārcēlās uz dzīvi senču dzimtenē pavisam.

Streips daudzus gadus Latvijas Televīzijā (LTV) komentējis starptautisko dziesmu konkursu "Eirovīzija", vadījis virkni diskusiju raidījumu LTV un Latvijas Radio. Vairāk nekā 15 gadu Streips LTV veidoja žurnālistu disputu "Skats no malas", taču tad tika atlaists. Jau četrus gadus Streips ir "RīgaTV 24" darbinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!