Foto: AFP/Scanpix

12. janvārī par aizvadītā gada pasaules labāko futbolistu tika atzīts portugālis Krištianu Ronaldu, taču šī FIFA ceremonija Cīrihē iezīmējās arī ar kādas futbolistes ielaušanos vīriešu konkurencē.

Šī sieviete ir 25 gadus vecā īru futboliste Stefānija Roša (Roche) no Peamount United kluba, kura tika izvirzīta Ferenca Puškaša balvai par visskaistāk gūtajiem vārtiem (video var noskatīties šeit)..

Tiesa, balvu viņa nesaņēma, bet nedalītu uzmanību gan - pašā ceremonijā par futbolisti tīksminājās gan Ronaldu, gan Lionels Mesi, bet sociālajos tīklos par Rošu priecājas ne tikai kā par talantīgu, bet arī ļoti seksīgu sportisti.

Par interneta varoni Roša kļuva, kad tika publiskota epizode no Peamount United un Wexford sieviešu komandu mača Bus Eireann National līgā, kurā redzams, kā Roša tikai 95 skatītāju klātbūtnē gūst fantastiskus vārtus.

Šo video YouTube kanālā noskatījušies vairāki miljoni cilvēku, un tieši tāpēc Roša arī tika izvirzīta Puškaša balvai kā visskaistāko vārtu guvēja.

Tiesa, balvu viņa neieguva, jo fināla balsojumā 42 procenti balsu tika atdoti par Hamesa Rodrigesa gūtajiem vārtiem Pasaules čempionāta astotdaļfinālā, par Rošu nobalsoja 33 procenti, bet par holandieša Robina van Persija "lidojumu" - 11 procenti.

Ārvalstu mediji jau noskaidrojuši, ka skaistulei ir pastāvīgs puisis - tas ir īru futbolists Dīns Sambra, kurš spēlē vienā no zemākajām līgām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!