Foto: DELFI

Starp aizvadītās nedēļas nogales karstākajiem jaunumiem ierindojās Saeimas deputāta Hosama Abu Meri un uzņēmējas Lindas Mūrnieces paziņojums par piecus gadus ilgās laulības šķiršanu. Tas ne pa jokam saviļņoja sabiedrību, un atbalstu sarežģītajā dzīves brīdī populārajam pārim pauduši arī sabiedrībā zināmi cilvēki.

Sekojot mūsdienu slavenību labākajām tradīcijām, Abu Meri un Mūrniece par laulības šķiršanu paziņoja feisbukā, uzsverot – tas noticis mīlestības dēļ un arī pēc šķirtu ceļu iešanas abi paliek draugi.

Tā kā līdz šim Abu Meri pāris nebija radījis pamatu pat baumām par iespējamo šķiršanos, šis paziņojums daudziem lika izbrīnā ieplest acis.

Arī sabiedrībā zināmi cilvēki pievienojušies pārsteigumam, un liela daļa no viņiem savas emocijas ar dažādu virtuālo ģīmīšu palīdzību pauduši publiski pie abu nu jau bijušo laulāto feisbuka ierakstiem. Daži atstājuši arī atbalsta pilnus komentārus.

"Ļoti žēl, ka tā ir sanācis. Veiksmi jums abiem!" paudis žurnālists Kārlis Streips.

Finansiste Ilze Jurkāne abiem novēlējusi Dieva svētību un aicinājusi nekad nezaudēt cieņu vienam pret otru, bet "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics devis zelta vērta padomu.

"Paskatoties uz kādu sāpīgu brīdi, kas tobrīd šķiet pilnīga katastrofa, no laika atstarpes ieraugi, ka, izrādās, tas ir bijis tramplīns," atzinis Šipkēvics.

"Brīnišķīgā Dvēseles viena otrai radīja iespēju būt. Izpausties. Piedzīvot un atjaunoties. Tālāk jau ceļš...atkal pie Dvēseles. Tikai citā Iemiesojumā," īpaši daudznozīmīgi paziņojumu par šķiršanos komentējusi aktrise un režisore Rēzija Kalniņa.

Deju šovu zvaigzne Eldars Salvis Ozoliņš atzinis, ka Abu Meri pāris ir bijis vienīgais, kurš motivēja, tomēr, tiekot pāri pirmajam izbrīnam un šokam, dejotājs abiem vēlējis visu vislabāko.

"Ziņa man šķiet skumja. Bet – jūs paši vislabāk jūtat, kā ir pareizi. Lai jums abiem viss lieliski!" rakstījusi žurnāliste Ieva Brante, un lielāko daļu no šiem atbalsta pilnajiem vēstījumiem papildinājušas arī virtuālas sirsniņas, puķītes un citi simboli, kas tiek izmantoti, lai kādu uzmundrinātu.

Atgādinām, ka, skaidrojot lēmumu šķirt laulību, Hosams un Linda vēstīja: "Mūsu skrejošās dzīves un straujās karjeras atstājušas pēdas mūsu ikdienā. Tieši ikdienas sīkumi ir tie, kas nogalina mīļumu. Lai tie nenogalinātu arī mūsu mīlestību, esam nolēmuši būt divi atsevišķi cilvēki, ne ģimene ar vienu uzvārdu. Tomēr mēs vienmēr būsim viens otram, lai rūpētos, palīdzētu un atbalstītu.

Mums paliek mūsu lieliskās draugu attiecības, un mums paliek mūsu bezgala piepildītie pieci laulības gadi.

Stereotipi pieprasa, lai šķiršanās ir kas slikts un skumjš, bet mēs to redzam kā iespēju nosargāt mīlestību, savstarpēju cieņu un draudzību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!