Foto: Privātais arhīvs

Brazīlija ir ne tikai teritorijas ziņā lielākā Dienvidamerikas valsts un piektā lielākā pasaulē pēc iedzīvotāju skaita, bet arī īsta dārgumu krātuve modeļu aģentūrām un skaistumkonkursiem, jo, kā daudzi uzskata, tieši tur dzīvo visseksīgākās sievietes pasaulē. Karstās saules, karnevālu un bikini zemes seksīgāko sieviešu topu izveidojis resurss FashionTime.


Modele Žizele Bundhena


Foto: AP/Scanpix

1980. gadā dzimusī Žizele Bundhena ir ne tikai visveiksmīgākā supermodele vēsturē, laikmeta galvenā skaistule, bet arī modeles ideāls pēc visiem parametriem, kuros ietilpst  reklāmas kampaņu skaits, honorāru lielums un sabiedrības atzinība.

Bundhena jau daudzus gadus ir visapmaksātākā modele, kas pirmā starp topmodelēm nopelnījusi vienu miljardu ASV dolāru. Tāpat viņa sekmīgi darbojas savā privātajā biznesā un ir viena no apakšveļas zīmola Victoria's Secret leģendārajiem eņģelīšiem.

Bundhenas skaistuma noslēpums neesot viņas ideālie auguma parametri 86-61-86, bet brazīliešu un vācu asiņu sajaukums - neskatoties uz smalko un garo augumu, Žizele ir arī apveltīta ar seksīgām formām.

Viņai raksturīgs fantastisks lokanums, tai pat laikā saglabājot klasiskas modeles īpašības: slaidumu, garas kājas un seju, kurai var piešķirt jebkuru tēlu. Bundhenas vizītkarte tāpat ir garie kastaņbrūnie mati, kuros vīd saules izbalinātas šķipsnas. Miljoniem sieviešu visā pasaulē mēģina tikt pie līdzīga matu izskata.

Žizele Bundhena reklamējusi praktiski visus zīmolus, sākot ar Versace un beidzot ar H&M. Viņa bijusi arī Dolce&Gabbana un citu slavenu smaržu zīmolu "seja".

Bundhenas vārds regulāri parādās dažādos seksīgāko un skaistāko sieviešu topos - viņu slavinājuši žurnāli FHM, Maxim, GQ, Playboy un daudzi citi, atvēlot viņai līderpozīcijas. 2006. gadā Brazīlijas žurnāls IstoÉ Gente viņu atzina par ietekmīgāko sievieti Brazīlijā.

Skaistules privātā dzīve arī nemitīgi ir uzmanības centrā. No 2002. līdz 2005. gadam viņai bija vētrains romāns ar Holivudas aktieri Leonardo di Kaprio, bet kopš 2009. gada viņa ir precējusies par pazīstamo amerikāņu futbolistu Tomu Breidiju, kas spēlē Bostonas klubā New England Patriots.

Modele Alesandra Ambrozio

Foto: Reuters/Scanpix

Alesandra Ambrozio, kura dzimusi 1981. gadā, tāpat ir pasaules līmeņa supermodele, un viņas tautību sajaukums ir vēl viens piemērs tam, kā asiņu kokteilis labvēlīgi ietekmē ģenētiku. Pasaulē viņu pazīst vienkārši kā Alé - skaistule ir tik populāra, ka papildu paskaidrojumi nemaz nav vajadzīgi.

Alesandrai ir brazīliešu, poļu un itāļu senči. Lieliskā, ar ideāliem parametriem un brazīliešu īpatnībām apveltītā Alesandra tomēr nekļuva vien par skaistu rotājumu vīriešu žurnāliem, jo viņas inteliģentā seja ar smalkajiem vaibstiem prasīja nopietnāku attieksmi, uzskata modes eksperti.

Tieši Alesandru daudzi eksperti dēvē par kanonisko skaistuli un supermodeli. Pat Brazīlijā viņai skaistuma ziņā ir maz konkurenšu - viņu arī uzskata par pašu garkājaināko modeli visā Dienvidamerikā.

Ambrozio ieguva plašāku atpazīstamību kā viens no Victoria's Secret eņģeļiem - viņa kļuva par vienu no zīmola meitas uzņēmuma - PINK line pirmo modeli. Alesandra arī reklamē citus slavenus zīmolus, piemēram, Next, Armani Exchange, Christian Dior un Ralph Lauren.

Arī Alesandru regulāri iekļauj dažādos skaistāko un iekārojamāko sieviešu topos, kā arī viņa regulāri parādās izdevumu Maxim un FHM gada skaistuļu reitingos. Kopš 2005. gada Alesandras mīļotais vīrietis ir uzņēmējs Džeimijs Mazurs.

Modele Adriana Lima

Foto: Privātais arhīvs

1981. gadā dzimusī Adriana Lima ir brazīliešu fotomodele, kurai ir portugāļu, franču un indiāņu asinis. Lima ir viena no visaugstāk apmaksātajām modelēm pasaulē, kā arī atzīta par vienu no seksīgākajām sievietēm pasaulē.

Tieši viņa ar savu spilgto ārieni ir īsts Brazīlijas sieviešu kolorītā un jutekliskā skaistuma iemiesojums. Lima ir tumsnēja brunete ar skaistām krūtīm, smilšu pulksteņa formas figūru un lielām, jutekliskām lūpām.

Tāpat kā daudzas slavenas tautietes, Adriana ir pazīstama kā viens no Victoria's Secret eņģeļiem. Viņa arī fotografējusies prestižajam Pirelli kalendāram, kā arī ir zīmola Guess reklāmas "seja".

Viņu kā savu pārstāvi lielākoties izvēlas zīmoli, kas vēlas reklamēt savu produkciju pēc iespējas seksīgākā veidā. Tāpat Lima ir kosmētikas zīmola Maybelline pastāvīgā reklāmas "seja".

Limai ir iespaidīgs skaits uzvaru arī mīlas frontē - 2002. gadā viņa bija saderinājusies ar mūziķi Leniju Kravicu, vēlāk satikās ar Lihtenšteinas princi Hansu Adamu II. Šobrīd supermodele ir precējusies ar serbu basketbolistu Marko Jariču, kurš spēlē NBA klubā Memphis Grizzlies.

Modele Isabeli Fontana

Foto: Privātais arhīvs

1983. gadā dzimusī Isabeli Bergosi Fontana ir vēl viena titulēta brazīliešu topmodele, kuras vārdu pazīst visā pasaulē. Viņa ir modes fotogrāfu mīlule, kuri augstu vērtē viņas gatavību iesaistītos drosmīgos avangarda projektos, tāpat arī konservatīvāk noskaņotie modes speciālisti, kurus saista viņas klasiskais, mežonīgais brazīlietes skaistums.

1996. gadā 13 gadu vecumā Isabeli iekļuva prestižā modeļu konkursa Elite Model Look finālā un, noslēgusi līgumu, devās uz Milānu.

Fakts, ka viņa parādījās Victoria's Secret kataloga lappusēs jau 16 gadu vecumā, izraisīja pasaules mēroga skandālu. Tas radīja lielisku reklāmu jaunajai Lolitai, kura saskaņā ar noteikumiem nebūtu drīkstējusi reklamēt apakšveļu līdz 18 gadu vecuma sasniegšanai.

Isabeli ir sadarbojusies ar tādiem zīmoliem kā Missoni, Louis Vuitton, Balenciaga, Chanel, Emilio Pucci, Giorgio Armani, Helena Rubinstein, Hermès, Hugo Boss, La Perla, Max Mara, Miss Sixty, Oscar de la Renta, Pepe Jeans, Philips un citiem. Tikai Brazīlijā vien Isabeli bijusi redzama uz vairāk nekā 50 žurnālu vākiem, tostarp Marie Claire, Vogue, Harper's Bazaar, Woman, Cool, ELLE un Allure.

Privātajā dzīvē Isabeli ir mazāk veiksmīga - viņa bijusi precējusies ar modeli Alvaro Džakomosi un aktieri Anrī Kastelli, bet abas laulības beigušās ar šķiršanos.

Aktrise Džovanna Antonelli


Foto: Privātais arhīvs

1976. gadā dzimušo aktrisi Džovannu Antonelli viņas dzimtenē dēvē par īstu nacionālo dārgumu. Viņa ir vistitulētākā un populārākā aktrise mūsdienu Brazīlijā, bet viņas fanu klubu skaits Brazīlijā un ārpus tās robežām var droši konkurēt ar jebkuras pirmā lieluma Holivudas zvaigznes atbalstītājiem.

Antonelli nav tipiska brazīliešu skaistule - viņa ir tieviņa, smalka, ar gariem, cirtainiem matiem un milzīgām, izteiksmīgām acīm. Šāds skaistums neatbilst vīriešu žurnālu vāka modeles tēlam. Toties viņa iekarojusi visu pasauli, atveidojot meitenes ar smagu likteni, kuras plosa pienākuma sajūta un vēlme izpaust savu kaislīgo dabu.

Slavu aktrisei atnesa meitenes pēc izsaukuma loma seriālā Ģimenes saites, bet pasaulē viņa kļuva pazīstama ar Žadī lomu leģendārajā seriālā Klons (2001), kuru demonstrēja 30 valstīs un kas kļuva par televīzijas sabiedrības Globo vizītkarti.

Jutekliskās, spilgtās, laulības pārkāpējas loma padarīja Antonelli par Brazīlijas pirmā lieluma zvaigzni. Brazīlijā seriāli ir kas vairāk nekā ziepju operas - tas ir vesels dzīvesstils, tāpēc Džovanna kļuva par īstu laikmeta simbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!