Foto: AFI

Svētdien, 8. martā, 45. jubileju atzīmē pirmā skaistumkonkursa Mis Rīga uzvarētāja, mūzikas ierakstu izdevniecības Mikrofona ieraksti vadītāja un dzejnieka Guntara Rača laulātā draudzene Sintija Jenerte (abi attēlā).

Konkursā Mis Rīga tolaik 18 gadus vecā Sintija piedalījās un uzvarēja 1988. gadā, un, lai gan kopš tā laika pagājuši daudzi gadi, šī uzvara un Jenertes vārds vēl joprojām ir spilgtā tautas atmiņā.

Savu mūža mīlestību Guntaru Raču viņa satika aptuveni desmit gadus vēlāk, un 2002. gada 8. martā - Sintijas dzimšanas dienā - skarbais liepājnieks smalko rīdzinieci bildināja.

Jau 2002. gada maijā Rīgā, Mārtiņa baznīcā abi mija gredzenus, un, kā nesen intervijā žurnālam OK! atmiņās gremdējies Račs - kāzas izvērtušās par īstu festivālu, vienkopus pulcējot lielāko daļu labāko pašmāju mūziķu.

2003. gada vasarā Jenerte laida pasaulē meitiņu Odriju Aleksandru, un kopš tā laika viņa kļuvusi par sievu un māti "uz pilnu slodzi" - Jenerte retajās sarunās ar pašmāju presi atzinusi, ka darbu arī mājās pietiekot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!