Foto: Vida Press

Izdevums "Forbes" šonedēļ publiskojis ikgadējo pasaulē pelnošāko slavenību apkopojumu, un šogad topa augšgalā gozējas amerikāņu popzvaigzne Teilore Svifta.

29 gadus vecā Svifta laika posmā no 2018. gada 1. jūnija līdz šī gada 1. jūnijam nopelnījusi 185 miljonus ASV dolāru pirms nodokļu nomaksas

Tiek vēstīts, ka prāvu pienesumu viņas bankas kontam pērn devusi pasaules koncertturneja "Reputation". Nesen iznāca mūziķes jaunākais albums "Lover", un tas vedina domāt, ka viņas vārds 100 pelnošāko slavenību topā gozēsies arī nākamgad.

Topa otrajā vietā ar nopelnītiem 170 miljoniem ASV dolāru atrodas sociālo tīklu slavenība, šovu zvaigzne un kosmētikas zīmola impērijas īpašniece Kailija Džennera, kurai ir tikai 21 gads.

Topa pirmo trijnieku noslēdz amerikāņu reperis un dizaineris Kanje Vests, kurš gada laikā nopelnījis 150 miljonus ASV dolāru.

Savukārt ceturtajā un piektajā vietā attiecīgi ierindojas argentīniešu futbolists Lionels Mesi (127 miljoni ASV dolāru) un britu mūziķis Eds Šīrans (110 miljoni ASV dolāru).

Pelnošāko slavenību apkopojuma pirmajā desmitniekā iekļuvis arī futbolisti Krištianu Ronaldu un Neimars, grupa "The Eagles", amerikāņu TV personība Fils Makgrovs un meksikāņu bokseris Kanelo Alvaress.

Apkopojumā peļņa norādīta pirms nodokļu nomaksas. Ar pilnu topu var iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!