Valsts prezidente Vaira Vīķe - Freiberga trešdien, viesojoties Cēsu rajona Drabešu skolā, skolēniem stāstīja par saviem bērnības nedarbiem.
Lielākais bērnības nedarbs esot paveikts laikā, kad prezidente vēl bija skolniece un dzīvojusi Vācijā. Viņai ļoti nepatikušas matemātikas stundas. Tādēļ, lai netīkamās mācību stundas norisi izjauktu, mazā Vaira iegādājusies "šķaudāmo pulveri" (šņaucamo tabaku) un izdalījusi to visiem saviem klasesbiedriem.

Visi klasesbiedri aktīvi sākuši šķaudīt un stunda pajukusi, pastāstīja Vīķe - Freiberga.

Viņa arī klāstīja, ka emigrējot viņai visvairāk bijis žēl Latvijā atstāto rotaļļietu - leļļu un lupatiņu, kā arī ļoti pietrūcis vecvecāku, īpaši mātesmātes.

Drabešu skolā prezidente tikās gan ar skolēniem, gan skolotājiem, gan vietējiem iedzīvotājiem, kas uzdeva viņai dažādus jautājumus.

Prezidente drabešniekiem sacīja, ka viņas galvenais uzdevums prezidentūras laikā ir "celt Latviešu tautas pašapziņu". Pēc viņas uzskata, ja izdotos "modināt latviešos tautas pašapziņu", tad prezidentes pienākums būtu veikts godam.

Skolēni prezidentei sniedza arī dažādus priekšnesumus.

BNS jau ziņoja, ka trešdien prezidente uzturas Cēsu rajonā. Viņa vēl tiksies ar mežizstrādātājiem un dosies uz Priekuļiem un Ieriķiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!