Foto: Mango
Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers (attēlā) pēc oficiālās vizītes ar Itālijas ārlietu ministru Franko Fratīni savā Jūrmalas rezidencē medijus iepazīstināja ar jauno rezidences iemītnieku - divus mēnešus veco kaķi Čārliju.

Prezidenta rezidencē Jūrmalā valsts pirmais murrātājs Čārlijs tikai trešo dienu pastaigājas pa pagalmu un ieelpo svaigu gaisu. Nobijies no fotogrāfu pastiprinātās uzmanības, Čārlijs slēpās zem rododendru krūma, tāpēc Zatlers ieteica klātesošajiem preses pārstāvjiem būt pacietīgiem.

Šī gada Lieldienās Zatleru ģimenes četrkājaino mīluli Maksi pie Jūrmalas rezidences sabrauca automašīna. "Šajā mājā kaķis ir kā tāda dvēselīte. Tāpēc, ka māja ir liela un teritorija ir liela, bet cilvēku ir maz, kaķis kā saimnieks staigā un uzmana, lai vārnas šeit nestaigā. Kaijas un vāveres arī nenāk pārāk bieži ciemos," sarunā ar žurnālistiem pastāstīja Zatlers.

Jauno ģimenes mīluli Zatleri atveduši no Līču dzīvnieku patversmes. "Viņš bija tas, kas mūs uzrunāja. Kā uzrunāja? Viņš ņaudēja. Es teicu, ka mums vajag tādu kaķi, kas kāpj kokos, jo te pie mums ir daudz koku. Viņš mūsu pirmajā tikšanās reizē uzrāpās pa būri augšā uz izbāza ķepas ārā. Tā arī viņu paņēmām," stāsta Valsts prezidents, kurš spilgti atminoties, ka ķaķēns tolaik bija pusotru mēnesi vecs un ļoti baidījās, ka viņu nes uz rokām, jo kaķēns bija pamests Biķernieku mežā. "Tagad jau trīs dienas pūlos viņu pieradināt ārā. Lielākoties viņš spēlējas pa iekšu, bet ārā viņam jau iekoda lepsene. Un mušas, kas lido, viņam ir jāķer," tā Zatlers.

Kaķim vārds Čārlijs izvēlēts tāpēc, ka četrkājainais murrātājs ir jautrs un dzīvespriecīgs, kas ne brīdi nestāv mierā. "Likās, ka vajag vārdu atbilstošu viņa raksturam. Čārlijs - nu tā kā Čārlijs Čaplins. Mēs uz viņu paskatāmies, un mums ir prieks, kā viņš joko," kaķa vārda izvēli pamato Valsts prezidents.

Čārlijs esot visēdājs. "Viņam garšo gan jogurts, gan krējums. Šobrīd viņš pārbauda visu to, ko mēs ēdam. Viņš jau ēd arī gaļu un grauž kaķu grauzdiņus - tā kā nav izvēlīgs ēdienā. Kad ir garais ņaudiens, tad ir skaidrs, ka laiks dot ēst," viņš skaidro.

Valsts prezidenta ģimene izvēlējusies kaķi tāpēc, ka suns prasa vairāk uzmanības nekā kaķis. "Darbs ir tāds, ka daudz jābūt ārpus mājām. Mūsuprāt, suns vairāk pārdzīvotu. Arī kaķis pārdzīvo, bet kaķis tomēr iet, kur grib, un dara, ko grib," tā Zatlers.

Tā kā pa dienu kaķēns enerģiski spēlējas un iepazīst Valsts prezidenta rezidenci, naktīs viņš saldi guļ. Uz izklaides portāla Mango jautājumu, kur pa nakti guļ Zatleru ģimenes jaunais mīlulis, Valsts preizdents atklāj, ka kaķis šobrīd guļ viņa gultas kājgalī. "Tad, kad es ceļos, tad ceļas arī kaķis," piebilst Zatlers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!