Foto: Vida Press
Saseksas hercogu Harija un Meganas meita Lilibeta Diāna arī "iestājusies" rindā uz troni karalisko troni jeb valdīšanu Lielbritānijā.

Septiņas nedēļas pēc piedzimšanas prinča Harija un viņa kundzes Meganas jaunākā atvase – meita Lilibeta Diāna – oficiāli iekļauta rindā uz troni, liecina pirmdien veiktās izmaiņas oficiālajā "Royal.uk" vietnē.

Lilibeta Diāna ir astotā rindā uz karalisko troni. Viņas tēvs Harijs patlaban ir sestais šajā pēctecības līnijā, bet Harija dēls, Lilibetas vecākais brālis Ārčijs ierindojas septītajā pozīcijā. Šo bērnu māte Megana Mārkla pēctecības līnijā neparādās, jo viņa nav karaliskajā ģimenē dzimusi. Rindā uz troni nav arī citu karaļnama pārstāvju laulātie, piemēram, prinča Viljama kundze, Kembridžas hercogiene Katrīna. Sarakstā nav arī Jorkas hercogiene Sāra Fergusone.

Karaliskās pēctecības līnija nozīmē secīgi uzskaitītus karaliskās ģimenes pārstāvjus, kuri mantos troni jeb tiesības valdīt britu monarhijā. Kā zināms, šobrīd "pie stūres" atrodas karaliene Elizabete II, kura valda kopš 1952. gada pēc sava tēva karaļa Džordža VI nāves. Nākamie mantinieki rindā uz troni ir viņas dēls princis Čārlzs, mazdēls princis Viljams un mazmazdēls princis Džordžs.

Taču arī Lilibetas Diānas astotā pozīcija rindā nav, kā saka, akmenī cirsta. Rinda mainītos gadījumā, ja Viljama un Katrīnas atvases nākotnē kļūs par vecākiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!