Foto: Vida Press
Atšķirībā no mazā prinča Ārčija, šogad dzimusī karaliskā mazulīte Lilibeta Diāna, visticamāk, netiks kristīta viņas tēta prinča Harija dzimtenē Lielbritānijā, otrdien ziņo medijs "The Telegraph". Un notiekošajam ir vairākas dažādas sekas.

Kad Saseksas hercogi princis Harijs un viņa kundze Megana kļuva par vecākiem savam pirmdzimtajam dēlam, puisēns drīz vien tika kristīts Vindzoras pilī, klātesot arī pašreizējai Apvienotās Karalistes vadītājai karalienei Elizabetei II. Ar pāra otro bērnu – šogad maijā dzimušo Lilibetu Diānu – tā, visticamāk nenotiks. Vēl vairāk: britu medijs pauž bažas, vai karaliene maz vispār pagūs satikt Lilibetu, kas nosaukta par godu viņai pašai.

Jauns karaļnama ziņojums liecina, ka Harijs un Megana neplāno savas meitas kristības Anglijā, kuras baznīcas oficiālā valdniece ir Harija vecmāmiņa karaliene. Ja meitene vispār tiks kristīta, tad tas, visticamāk, notiks ASV baptistu kopienā, nevis Harija dzimtenē. Kāds Saseksas hercogiem pietuvināts avots medijam "The Telegraph" paudis: "Nebūs nekādu kristību Anglijā, tas nenotiks."

Ja Lilibeta Diāna tiks kristīta, tas notiks Kalifornijā, ASV, netālu no hercogu dzīvesvietas. Pāris nu jau dažus gadus dzīvo Amerikā, kur pārvācās pēc tam, kad abi atteicās no britu karaļnama pienākumu pildīšanas.

Taču kristības "ārpus Lielbritānijas" nozīmē, ka meitene netiks automātiski uzskatīta par Anglijas baznīcas locekli. Bet viņas vecmāmiņa oficiāli ir šīs sistēmas virsvadītāja.

95 gadus vecā karaliene vēl joprojām nav dzīvē redzējusi savu mazmazmeitu, vienīgās tikšanās notikušas radu tiešsaistē internetā. Vecāki Harijs un Megana arīdzan paziņojuši, ka nedosies uz princeses Diānas piemiņas pasākumu, kas plānots šīs nedēļas nogalē.

Jau vēstīts, ka 2021. gada jūnija sākumā pasaulē nāca Lilibeta Diāna Mountbatena-Vindzora, jaundzimusī meitenīte ir vienpadsmitais karalienes Elizabetes mazmazbērns. Lilibeta Diāna ir astotā rindā uz karalisko troni. Viņas tēvs Harijs patlaban ir sestais šajā pēctecības līnijā, bet Harija dēls, Lilibetas vecākais brālis Ārčijs ierindojas septītajā pozīcijā. Šo bērnu māte Megana Mārkla pēctecības līnijā neparādās, jo viņa nav karaliskajā ģimenē dzimusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!