Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lielbritānijas prinči Harijs un Viljams pēc vectēva Filipa bērēm sestdien divas stundas pavadījuši privātā sarunā aiz slēgtām durvīm, ziņo ārvalstu mediji.

Kā zināms, kopš Harija un Meganas Mārklas uzstāšanās Opras šovā, starp britu karaļnamu un Saseksas hercogiem izveidojusies pamatīga plaisa – karaļnams noraida Meganas paustos pārmetumus gan rasismā, gan citās nebūšanās, kurās hercogi publiski apvainoja karalisko ģimeni.

Sestdien Vindzoras pilī notika atvadīšanās no Edinburgas hercoga Filipa, kura mūžs aprāvās 99 gadu vecumā. Filips bijis mīļš gan Harijam, gan Viljamam, un Harijs – tiesa, bez Meganas – ieradās uz bērēm no ASV.

Kā vēsta britu tabloīdi, pēc bērēm starp Hariju un Viljamu notikusi privāta saruna aiz slēgtām durvīm, kas ilgusi apmēram divas stundas. Kādā brīdī prinčiem piebiedrojies arī viņu tēvs princis Čārzls. Vai ģimenei izdevies nogludināt savstarpējās attiecības, nav zināms.

Karaļnama reportieris tabloīdam "The Sun" paudis, ka, visticamāk, abu brāļu saruna nav bijusi produktīva, taču fakts, ka viņi vispār ir padziļināti aprunājušies, vērtējams kā solis pareizā virzienā.

"Daily Mail" ziņo, ka princis Harijs dzimtenē uzturējās vēl dažas dienas, bet 21. aprīlī – tieši karalienes Elizabetes II 95. dzimšanas dienā ieradās Losandželosā. Karalienes jubileja šogad izvērtusies skumja – karalienei blakus vairs nav vīra, ar kuru viņa nodzīvoja laulībā 73 gadus. Šogad karalienes nozīmīgajā jubilejā arī netikšot publiskots viņas portrets, kas bija tradīcija. Tradīcija arīdzan paredz plašākas jubilejas svinības jūnijā.

Maijā pasaulē jānāk Harija un Meganas otrajam bērnam, meitai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!