Foto: Reuters/Scanpix/LETA
4. jūnijā pasaulē nāca Lielbritānijas prinča Harija un viņa dzīvesbiedres Meganas otrā atvase – meita. Ažiotāžu ap viņas vārdu plaši apraksta britu tabloīdi.

Karaļnamam pietuvināti avoti tabloīdam "Daily Mail" vēsta, ka princis Harijs un Megana netika konsultējušies ar karalieni Elizabeti II par to, ka meitai dos vārdu Lilibeta. Karalienei nav prasīta atļauja vai piekrišana, ka bērns būs Lilibeta. Tieši tā karalieni sauca bērnībā viņas vectēvs, bet vēlāk arī vīrs princis Filips.

Lilibeta ir mīlināmais vārds Elizabetei kopš laika, kad viņa, maza būdama, nav spējusi skaidri izrunāt savu Elizabetes vārdu. Kad piedzima Harija un Meganas meita un kļuva zināms, kā viņa nosaukta, britu prese vēstīja, ka karaliene par šo izvēli zinājusi, taču nu izrādās, ka nebija vis zinājusi, ziņo BBC. Vārda izvēle Bekingemas pilī bijis pārsteigums, turklāt karalienei patīkams.

Meitenei dots arī otrs vārds – Diāna. Tas par godu Harija mirušajai māmiņai, princesei Diānai.

Mediji ziņo, ka mazā Lilibeta Diāna jūtas labi un ir jau sazinājusies interneta tiešsaistē ar savu vecvecmāmiņu. Princis Harijs devies 20 nedēļu ilgā atvaļinājumā no darba, kas karaliskajai ģimenei neesot raksturīgi.

Harijs un Megana vēl nav publiskojuši kādu attēlu ar jaundzimušo Lilibetu Diānu.

"Delfi" jau vēstīja, ka Saseksas hercogu otrais bērns piedzima Santabarbarā, ASV, slimnīcas kotedžā. Mazajai Lilibetai ir divus gadus vecs brālis Ārčijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!