Foto: Vida Press

Princis Harijs ieradies Lielbritānijā, lai pašizolācijā būtu blakus ģimeni sērās par prinča Filipa nāvi, ziņo tabloīds "The Sun".

Atsaucoties uz kādu karaļnamam pietuvinātu avotu, "The Sun" vēsta, ka princis Harijs ieradies Lielbritānijā ar "British Airways" reisu no Losandželosas. Lidmašīna piezemējusies Hītrovas lidostā, kur princi Hariju sagaidīja karaliskās apsardzes dienests, un Harijs uzņemts melnā "Range Rover" automašīnā. Kā atbraucējs Harijs laiku līdz bērēm pavadīs pašizolācijā.

Princis Harijs no savas mītnes zemes ASV ieradies dzimtenē, lai 17. aprīlī pēdējā gaitā pavadītu vectēvu, Edinburgas hercogu Filipu, kura mūžs aprāvās 9. aprīlī 99 gadu vecumā. Prinča Filipa izvadīšana paredzēta šaurā ģimenes lokā.

Harija kundze Megana Mārkla bērēs nepiedalīsies – viņa palikusi ASV. Jau maijā jānāk pasaulē Meganas un Harija otrajam bērnam – meitai. Iepriekš tika vēstīts, ka ārsti nerekomendēja Meganai doties tik tālā ceļā.

Karalienes Elizabetes II vīrs tiks izvadīts no Vindzoras pils Sv.Jura kapelas. Pirms bēru ceremonijas princis Filips visā Lielbritānijā tiks pieminēts ar klusuma brīdi. Sestdien pusdienlaikā princis Filips tika pieminēts ar lielgabalu zalvēm Londonā, Edinburgā, Kārdifā un Belfāstā, Gibraltārā, Austrālijā, Jaunzēlandē, kā arī Karaliskās flotes bāzēs un uz kuģiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!