Foto: AFP/Scanpix

Itāļu dzeltenās preses izdevums Chi, kurš pieder Itālijas ekspremjera Silvio Berluskoni mediju impērijai, pirmdien publicējis īpašu numuru, kura 38 lappusēs redzamas jaunas, atklātas Kembridžas hercogienes Katrīnas un prinča Viljama fotogrāfijas.

Kā vēsta ziņu aģentūra AFP, tabloīda vāku rotā liela Keitas fotogrāfija un pieteikums "Karaliene ir kaila!".

Fotogrāfiju apkopojumā iekļautas arī trīs jau iepriekš franču izdevumā Closer publicētās bildes. Closer īpašnieks ar uzņēmuma Mondadori starpniecību tāpat ir Berluskoni.

Tabloīda lēmums publicēt tā rīcībā nonākušās fotogrāfijas ir saniknojis Lielbritānijas karalisko ģimeni, kas draud iesniegt prasību tiesā.

Fotogrāfijas uzņemtas, izmantojot augstas izšķirtspējas fotokameru, kad Kembridžas hercogs un hercogiene atpūtās privātā luksusa viesnīcā Francijas dienvidos.

Bilžu autore, žurnāliste Valērija Suo gan taisnojas, ka attēli uzņemti publiskā vietā, kur apkārt bijuši arī daudzi citi cilvēki, tāpēc to nevar uzskatīt par sodāmu rīcību. Tāpat viņa uzsver, ka vieta nav bijusi īpaši apsargāta un visi attēli uzņemti no netālu esošā ceļa.

Chi redaktors Alfonso Sinjorini izteicies, ka fotogrāfijas veido "neparastu reportāžu", jo šī esot pirmā reize, kad topošā Anglijas karaliene parādījusies dabiskā veidā un bez etiķetes uzspiestiem ierobežojumiem.

Sinjorini arī atklājis, ka žurnāla rīcībā kopumā esot ap 200 līdzīgu fotogrāfiju, kuru publicēšanu "neapstādinās pat karalienes personisks tālruņa zvans", kad redakcija izlems to darīt.

2006. gadā Chi jau sadusmoja britus, publicējot autokatastrofā nāvīgi ievainotās princeses Diānas attēlus kopā ar sīku informāciju par sekcijas rezultātiem.

Chi jaunākajā speciālizdevumā 38 lappuses veltītas Viljamam, Keitai un skandalozajiem attēliem. Vienā no rakstiem uzdots jautājums par Katrīnas krūšu dabiskumu.

Mondadori vadītāja ir Berluskoni meita Marina, kura svētdien paziņoja, ka šo attēlu publicēšana ir redakcionālās brīvības jautājums.

Paši skandāla galvenie varoņi šobrīd viesojas Zālamana salās un iepazīstas ar vietējo cilšu kultūru (attēlā zemāk).

Foto: AP/Scanpix
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!