Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

Aprīlī pasaulē nāca par Eiropas skaistākā karaliskā pāra dēvēto Zviedrijas prinča Karla Filipa un viņa sievas Sofijas pirmdzimtais bērns – dēls Aleksandrs Ēriks Hūbertuss Bertils (ģimene attēlā). Nesen publiskoti apburoši ģimenes foto ar mazo princi.

Karls Filips 13. maijā atzīmēja 37 gadu dzimšanas dienu, savukārt ceturtdien, 19. maijā, viņa un Sofijas dēliņam apritēs viens mēnesis. Par godu šiem zīmīgajiem notikumiem tapuši vairāki momentuzņēmumi ar jauno ģimenīti.

Publiskoti pieci apburoši foto, kuros iemūžināti Karls Filips, Sofija un viņu nesen dzimušais dēliņš. Divās bildēs redzams arī ģimenes mīlulis – suns Siri.

Zviedrijas karaļnama mājaslapā publicētā informācija liecina, ka foto tapuši karaliskās ģimenes privātajā rezidencē – Dortningholmas pilī. Bilžu autore ir fotogrāfe Ērika Gerdemarka.

Pāris apprecējās pērnā gada vasarā. Princis Karls Filips par sievu apņēma Sofiju Helkvistu – bijušo modeli un realitātes šovu zvaigzni. Abi iepazinās 2010. gadā.

Jau vēstīts, ka šopavasar pasaulē nāca arī Karla Filipa māsas, Zviedrijas princeses Viktorijas, un viņas vīra Daniela dēls, kurš ir pāra otrais kopīgais bērns.

Dēliņam tika dots vārds Oskars Karls Olafs. Viņš ir trešais rindā uz Zviedrijas troni. Līdz ar puisēna piedzimšanu princis Karls Filips kļuva par ceturto pretendentu uz troni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!