Foto: Vida Press
Bijušais ASV prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs ir, iespējams, viens no populārākajiem, apspriestākajiem un arī skandalozākajiem šīs valsts vadītājiem vēsturē, un sabiedrība vienmēr viņa gaitām pievērsusi pastiprinātu ievērību. Beidzot visi Kenedija fani var uzgavilēt, jo atklātībā nonākuši līdz šim neredzēti ģimenes foto.

Nate D. Sanders izsoļu namā Losandželosā nonākuši 79 momentuzņēmumi, kuros iemūžināti Kenediju ģimenes pārstāvji dažādās dzīves situācijās. Tāpat izsolīta tiek arī kleita, kuru Kenedija sieva Žaklīna valkāja 1960. gadā - laikā, kad viņa bija stāvoklī un zem sirds nesa Džonu Kenediju junioru.

Še unikālie foto un kleita piederējuši auklītei Modai Šavai, kura rūpējusies par bijušās pirmās lēdijas un Valsts prezidenta vecākajiem bērniem - Karolīnu un Džonu junioru. Attēli ir no auklītes personiskās kolekcijas, un tajos iemūžinātas dažādas sadzīviskas ainiņas.

Vairākos foto iemūžināts ne tikai bijušais ASV prezidents, bet arī Žaklīna ar abiem bērniem - publiskotajos attēlos ir ainiņas no atpūtas pludmalē, izjādes ar poniju un citiem Kenediju ģimenes dzīves notikumiem.

Auklīte 1965. gadā devās pensijā, un viņa no ASV pārcēlās uz Londonu. Vēlāk Šavu Anglijā apciemojusi Žaklīna, kura viesošanās reizē viņai uzdāvinājusi ar rokām darināto kleitu, kuru viņa nēsāja, būdama grūta.

Izsolei tiek dots starts ceturtdien, 25. jūnijā, un solīšana norisināsies internetā. Kā vēsta izsoļu nama pārstāvji, komplekta, kurā ietilpst Kenediju ģimenes foto, Žaklīnas grūtniecības kleita un grāmata ar auklītes autogrāfu, kurā viņa stāsta par saviem darba gadiem Baltajā namā, sākumcena būs desmit tūkstoši ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!