Foto: DELFI

Viena no populārākajām pašmāju uzņēmējām Irēna Pulkinena (attēlā) nesen cietusi no kāda īpaši manīga garnadža – viņai no Spānijas autosalona nozagts 95 tūkstošus eiro BMW M6 modeļa kabriolets.

Pērnā gada izskaņā Pulkinena divus no saviem spēkratiem - BMW markas auto un antīko Roll-Royce kabrioletu nodeva tirgošanai San Pedro BMW auto dīleru salonā ar noteikumu, ka pārdota tiks viena no mašīnām, par kuru pircējs būs gatavs maksāt prasīto summu.

Kad Pulkinena, uzturoties Taizemē, sazinājusies ar spāņiem, lai noskaidrotu, kā veicas auto tirgošana, tapis zināms, ka par BMW auto salonā neviens neko nezinot.

"Viss noticis apmēram tā: autoveikala pārdevējs pieņēma mašīnu, parakstīja līgumu, bet autoveikala telpās no nenovietoja. Tikko es no autoveikala aizbraucu, pārdevējs manu BMW aizdzina uz savu garāžu," žurnālam Kas Jauns stāstījusi Pulkinena.

Vēlāk pārdevējs, viltojot Pulkinenas parakstu un izmantojot viņas pases kopiju, pārrakstīja mašīnu uz tikko reģistrētu auto dīleru kompāniju Granadā un pameta darbu autoveikalā, no kura BMW bija nozagts.

Tiesa, pāris nedēļu laikā policijai izdevies tikt uz pēdām mahinatoram, kurš četru mēnešu laikā no trim dažādiem autosaloniem nozadzis vēl trīs ārzemniekiem piederošas automašīnas. Pagaidām gan Pulkinena savu auto nevar lietot, jo tas atrodas pie kārtībsargiem un nepieciešams tiesas lēmums, lai to atgrieztu likumīgajai īpašniecei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!