Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins informāciju par savu privāto dzīvi ir padarījis teju par valsts noslēpumu, un abas viņa meitas – Jekaterīna un Marija – tiek rūpīgi sargātas no publicitātes. Tiesa, šī gada sākumā pasauli pāršalca vēsts, ka atklāts pseidonīms, zem kura, lai novērstu lieku uzmanību, slēpjoties viena no Kremļa saimnieka atvasēm.

Jau vēstīts, ka par vienu no Krievijas līdera meitām tiek dēvēta 29 gadus vecā Katerīna Vladimirovna Tihonova (attēlā kreisajā pusē). Šomēnes sievietes vārds atkal izskanējis medijos, un īpaši lielu ievērību Putina atvase izpelnījusies britu plašsaziņas līdzekļos.

Izdevums The Guardian, atsaucoties uz aģentūras Reuters veikto pētījumu, ziņo, ka Katerīna ir viena no ietekmīgākajām Krievijas zelta jaunatnes pārstāvēm valstī. Jau šī gada sākumā viņa tika minēta kā viena no personām, kas vada 1,7 miljardus dolāru vērtu projektu Maskavas Valsts universitātes ēku celtniecībai.

Sievietes vara un bagātība turpina augt. Kā vēsta medijs, Tihonova pamazām kļūstot par Maskavas elites nākošās paaudzes ietekmīgāko sievieti. Tāpat izskanējušas runas, ka viņa ir precējusies ar Putina sena drauga, biznesmeņa Nikolaja Šamalova dēlu Kirilu.

Izdevums, atsaucoties un Reuters pētījumu, vēsta, ka Katerīnas un Kirila kopējā bagātība mērāma divos miljardos dolāru, un lielās naudas avots esot dažādu naftas un gāzes kompāniju akcijas. Tāpat zināms, ka Tihonovai esot ļoti liela ietekme Maskavas Valsts universitātē, un viņa tajā ieņem vairākus vadošos amatus.

Tāpat ievērību izpelnījies fakts, ka Katerīna ir nopelniem bagāta rokenrola dejotāja - 2013. gadā viņa ar savu partneri sacīkstēs, kuras norisinājās Zviedrijā, ierindojusies piektajā vietā.

Putins pagaidām nav sniedzis oficiālu apstiprinājumu tam, ka Tihonova būtu viņa meita. Tiesa, tas medijiem nav liedzis viņu par tādu dēvēt un sajūsmināties par Katerīnas daudzajiem talantiem - dejotprasmi, ietekmi Maskavas Valsts universitātē, sapelnīto bagātību un citiem nozīmīgiem sasniegumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!