Foto: AFI

Komponists Raimonds Pauls šonedēļ viesojies kanāla Rīga TV24 raidījumā Rampas ugunis. Mūziķa Andra Kiviča vadītajā sarunšovā viņš atklājis dažādus līdz šim, iespējams, nedzirdētus faktus par savu pagātni. Tostarp – cik pieticīgi ar savu sievu Lanu (abi attēlā) nosvinējis kāzas.

2012. gadā Raimonds un viņa mīļotā Lana atzīmēja 50 gadu kāzu jubileju. Kā šovā stāstījis Pauls, abi vienmēr dzīvojuši visai saticīgi un nekādu konfliktu nav bijis. Tiesa, laulības pirmsākumos viens no attiecību lielākajiem pārbaudījumiem bijusi nabadzība.

Kivičs Paulam nocitēja viņa sievu Lanu, kura savulaik stāstījusi, ka laulību dienā abi devušies uz dzimtsarakstu nodaļu Pārdaugavā. Tā kā abiem līdzi nav bijuši liecinieki, šo pienākumu izpildījusi pati kāzu "reģistrētāja" un sētnieks, kurš pasaukts no ielas.

Kad abi kļuvuši par precētu vīru un sievu, jaunais pāris devies apēst pončikus un uz kino. Kā aprēķinājis Kivičs, kāzu svinības izmaksājušas aptuveni 23 eiro.

Pauls sarunu šovā atklāja vēl kādu detaļu - jaunajam pārim neesot bijusi nauda gredzeniem un viņš ar Lanu salaulājies bez tiem.

Atminoties pieticīgo ceremoniju un svinības, Pauls stāstījis, ka piecdesmitajā kāzu jubilejā viņš vēlējies īpaši iepriecināt savu sievu, noīrējot lielu kadiljaku un sarīkojot nelielu ceremoniju, taču šis plāns nav īstenots.

Tāpat komponists stāstījis, ka Lana bijusi viņa galvenais atbalsts karjeras pirmsākumos, kad koncertēšana gājusi roku rokā ar regulārām iedzeršanām un ballītēm restorānos, un tieši sieva bijusi tā, kas Paulam palīdzējusi atmest dzeršanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!