Latvijā šobrīd jau par sensāciju nodēvētās filmas Izlaiduma gads režisors Andris Gauja pēkšņi kļuvis pilnīgi sirms, DELFI Izklaide novēroja piektdien, satiekot Gauju kādā Rīgas lielveikalā.

Režisors stāsta, ka šorīt spoguļa priekšā piedzīvojis pilnīgu šoku: Gaujas kastaņbrūnie mati, kuros jau bija manāmas sirmuma pazīmes, vienas nakts laikā ir gandrīz pilnībā nosirmojuši, turklāt tie arī esot kļuvuši sausi un trausli, kā tas novērojams padzīvojušiem cilvēkiem.

Gauja uzskata, ka straujā pārvērtība saistīta ar biežajiem uztraukumiem, kādus viņam nācies piedzīvot kopš filmas nesenās pirmizrādes.

"Domāju, ka pēdējais piliens bija kinokritiķa Viktora Freibega asā un uzbrūkošā recenzija par filmu, ko izlasīju vakar vakarā. Nākamajā rītā pamostoties, biju jau pilnīgi sirms," bēdīgi stāsta režisors.

"Varbūt pārāk daudz esmu lasījis skatītāju atsauksmes par Izlaiduma gadu. Ir, protams, patīkami konstatēt, ka trīs ceturtdaļas no tām ir pozitīvas, bet netrūkst arī tādu komentāru, kuros filma tiek vissmagākajā veidā kritizēta - neskatoties uz to, ka daudzi kritizētāji filmu vēl nav redzējuši."

Pie lielveikala Gauja bija kopā ar savu draudzeni - filmas aktrisi Elzu Feldmani, kura portālam atzina: "Es neesmu ar mieru dzīvot kopā ar sirmu onkuli. Mēs darīsim visu, lai Andris atkal izskatītos kā agrāk. Esam jau noskatījuši matu krāsu, kas ir ļoti līdzīga Andra autentiskajam tonim."

Jau vēstīts, ka filma Izlaiduma gads - stāsts par jaunu skolotāju, kas, vēlēdamās sadraudzēties ar savu audzināmo klasi, nokļūst sarežģītā personisku attiecību mezglā, - ir šībrīža skatītākā Latvijas filma, ko jau pirmajās 18 dienās to noskatījās 21 000 cilvēku.

Filma ir piedzīvojusi straujus panākumus arī starptautiskos kinofestivālos: savu pasaules pirmizrādi tā piedzīvoja Monreālas Pasaules filmu festivālā Kanādā, Eiropas pirmizrādi - vienlaicīgi Bergenas kinofestivālā Norvēģijā un Kinošok festivālā Krievijā, savukārt tikko režisors atgriezies no Čikāgas 50. starptautiskā kinofestivāla, kur filma piedzīvoja ASV pirmizrādi.

Filma Izlaiduma gads joprojām ir skatāma kinoteātros visā Latvijā, bet tās reklāmas treileri var noskatīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!