Foto: F64

Starp tiem sabiedrībā zināmajiem cilvēkiem, kuri attiecības ar bijušajiem laulātajiem kārto tiesas zālē, ierindojies arī producents Roberts Klimovičs (attēlā) – bijusī sieva viņu iesūdzējusi par uzturlīdzekļu nemaksāšanu.

Kā izdevumam Privātā Dzīve pastāstījis Klimovičs, pēc 15 gadus ilgas laulības šķiršanās ar abu bērnu māti Daci Redlihu neesot bijusi viegla – abiem bijušas gan juridiskas, gan finansiālas domstarpības.

Vīrietis gribējis abas atvases ņemt pie sevis, bet bijusī sieva tiesā uzvarējusi. "Latvijā tiesneses pārsvarā ir sievietes. Un viņas šādos gadījumos parasti nostājas sieviešu pusē. Arī manā gadījumā tiesnese bija sieviete, un tiesa piesprieda – man ir jāmaksā uzturlīdzekļi.

Es varēju tiesāties ilgi un dikti, taču šajā gadījumā esmu pilnīgi bezspēcīgs. Tas nav ne godīgi, ne taisnīgi. Tas ir sieviešu rekets. Un kaut kādā ziņā diskriminācija," spriedis Klimovičs.

Situācija pirms četriem gadiem viņa dzīvē bijusi smaga – sieva pametusi, bizness sabrucis, banka atņēmusi māju un viņš bijis pamatīgos parādos. Šī iemesla dēļ uzturlīdzekļus sievai nav varējis maksāt, bet par to rūpējusies valsts.

"Kad mana finansiālā rocība būs lielāka, es šo naudu valstij atdošu. Es to vienkārši nevaru nedarīt," atzinis vīrietis un stāstījis – bērni tagad dzīvojot pie viņa un tēvs viņus uztur.

"Un es par viņiem vēl maksāju bijušajai sievai. Vai tas ir taisnīgi? Tas nav taisnīgi! Uz tiesu, protams, iešu. Šī būs vairāk formāla, jo tā notiks atkārtoti – sakarā ar minimālo uzturlīdzekļu apmēra pieaugumu, kas saistīts ar valstī noteiktā minimālā mēneša dabra algas paaugstinājumu šā gada sākumā," izdevumam Privātā Dzīve paskaidrojis Klimovičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!