Foto: Vida Press

Londonā šobrīd pilnā sparā norisinās prestižais Vimbldonas tenisa turnīrs, kas ne tikai sapulcējis šī sporta veida superzvaigznes, bet arī elitāru publiku, kurā netrūkst slavenību, biznesmeņu un arī karaliskās ģimenes pārstāvju. Aizvadītajā nedēļā vienu no mačiem apmeklēja arī Lielbritānijas prinča Harija laulātā draudzene Saseksas hercogiene Megana. Tiesa, viņas parādīšanās ziņu virsrakstos atbalsojusies ar krietnu devu kritikas.

Jau vēstīts, ka Megana, kura maijā laida pasaulē dēliņu, aizvadītajā ceturtdienā kopā ar draudzenēm klātienē vēroja savas labas draudzenes, amerikāņu tenisa zvaigznes Serēnas Viljamsas un slovēnietes Kajas Juvanas spēli.

Ārzemju foto un ziņu aģentūrās netrūka bilžu, kurās iemūžināta 37 gadus vecās hercogienes fanošana, tiesa, kā vēsta britu mediji, vairāki cilvēki, kuri atradušies tribīnēs, no Meganas miesassargiem saņēmuši aizrādījumu prinča sievas virzienā nevērst savu viedtālruņu kameras.

Fakts, ka miesassargi aizlieguši cilvēkiem tribīnēs uzņemt fotogrāfijas, jo turpat līdzās atradusies hercogiene Megana, izpelnījies plašu nosodījumu un pat sašutumu.

Bijusī sporta žurnāliste un BBC reportiere, 64 gadus vecā Sallija Džounsa izdevumam "Mail Online" atklājusi, ka mēģinājusi uzņemt foto ar Serēnu Viljamsu, kura tobrīd atradusies kortā, bet Meganas miesassargs viņai aizrādījis.

Kā norādījusi žurnāliste, viņa Meganu pat nav pamanījusi, jo visu uzmanību bija pievērsusi Viljamsai. Par hercogienes klātesamību tribīnēs viņa uzzinājusi tikai tad, kad miesassargs viņu uzrunājis, norādot, ka hercogiene uz maču ieradusies "privātā statusā".

"Harijs un Megana vairāk izturas kā A klases slavenības, nevis karaliskās ģimenes locekļi, kuri pilda savus pienākumus," norādījusi Džounsa, piebilstot, ka Meganas aizliegums, viņasprāt, bijis bērnišķīgs un apliecinājis to, cik ļoti viņai patīk visu kontrolēt.

Džounsa arī piebildusi, ka tajā pašā laikā kortos bijis ap 200 preses fotogrāfu, kas hercogieni iemūžinājuši no visiem iespējamajiem rakursiem.Viņai radies iespaids, ka Megana to vien darījusi, kā meklējusi cilvēkus, kas kaut ko mēģina iemūžināt ar telefonu.

Mediji ziņo, ka aizrādījums izteikts arī kādam kungam, kurš spēles laikā korta malā centies uzņemt selfiju ar Viljamsu fonā. Arī viņš saņēmis aizrādījumu, lai gan nemaz nav grasījies fotografēt hercogieni.

Sociālajos tīklos nosodījumu šādai rīcībai pauduši vairāki karaliskās ģimenes pārstāvju gaitu apskatnieki. Arī pretrunīgi vērtētais britu žurnālists un TV raidījumu vadītājs Pīrss Morgans norādījis, ka, ja Megana vēlas dzīvot privāti, viņai jāatgriežas Amerikā, jo, ieprecoties britu karaliskajā ģimenē, ir jārēķinās ar pastiprinātu uzmanību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!