Foto: Privātais arhīvs
Bērnu modes blogere Santa Pīlēna, kura nesen kopā ar vīru, arhitektu Mārtiņu Pīlēnu un četriem bērniem pārcēlās dzīvot uz Austriju, šoruden cietusi no hakeriem. Ļaundari nozaguši viņas "Instagram" foto blogu, kas gadu gaitā bija piesaistījis vairāk nekā 23 tūkstošus sekotāju.

Tiesa, pati Santa par zaudēto "Instagram" kontu lieki neskumst. Tie, kuriem interesē viņas gaitas, noteikti jau piefiksējuši, ka kopš oktobra beigām viņai izveidots jauns fotoblogs. Ja agrāk Santa rosījās zem "Kids Gazette" nosaukuma, tad nu Pīlēna sociālajā tīklā piereģistrējusies ar savu īsto vārdu un uzvārdu.

Izdevums "Privātā Dzīve" šonedēļ vēsta, ka hakeri no Pīlēnas pieprasījuši konkrētu naudas summu par konta atgūšanu, bet viņa tam nav piekritusi un izveidojusi jaunu profilu.

Santa žurnālam norādījusi, ka lieki to nevēlas apspriest, un piebildusi, ka "šis gadījums māca lietām nepieķerties, jo globāli – tas ir sīkums".

Jāatzīmē, ka hakeru šoruden nozagto "Instagram" kontu Santa izveidoja pirms aptuveni deviņiem gadiem.

Atgādinām, ka šopavasar līdzīgu incidentu piedzīvoja arī svarcēlāja Rebeka Koha. Tāpat arī no hakeriem cieta un savu "Instagram" foto blogu ar plašo sekotāju pulku pirms kāda laika pazaudēja mūziķis Intars Busulis.

Savukārt nesen no hakeru uzbrukuma cieta radio ētera personība Maija Rozīte-Krištopane. Tiesa, viņai vēlāk savu kontu izdevās atgūt.

View this post on Instagram

1st DECEMBER

A post shared by Santa Pilens (@santapilens) on Dec 1, 2019 at 1:43am PST

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!