Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais britu futbolists Deivids Bekhems (attēlā) iekūlies nelāgā skandālā – nopludinātas viņa elektroniskā pasta vēstules, kas likušas pamatīgi sagrīļoties slavenā sportista nevainojamajai reputācijai.

Britu mediji steidz ziņot, ka aizvadītās nedēļas izskaņā hakeri no "Football Leaks" nopludinājuši vairākus gadus vecas Bekhema e-pasta vēstules, kurās atklājas, ka viņš, iespējams, nemaz nav tik cēls un līdzjūtīgs, kā līdz šim daudziem šķitis.

Izdevums "The Daily Mail", atsaucoties uz nopludinātajiem materiāliem, vēsta, ka Bekhems vairāku gadu garumā rūpīgi spodrinājis savu publisko tēlu, izmantojot dažādas labdarības organizācijas.

Tā, piemēram, Bekhems, kurš ir ANO bērnu fonda (UNICEF) labas gribas vēstnieks, šo labdarības organizāciju izmantojis, lai tiktu godināts un iegūtu sera titulu.

Atsaucoties uz vēstulēm, tiek vēstīts, ka Bekhems no fonda pieprasījis vairāk nekā sešus tūkstošus britu mārciņu, lai varētu ceļot biznesa klasē uz kādu labdarības pasākumu Āzijā. Tiesa, tajā pašā laikā bijušā futbolista sponsori viņam piedāvājuši privāto lidmašīnu, taču vīrietis atteicies un uzstājis, ka vēlas, lai fonds apmaksā lidojumu.

Tāpat atklājies, ka Bekhems, iespējams, nemaz nav tik dāsns un devīgs. "The Daily Mail" citējis elektronisko vēstuļu saraksti starp slaveno vīrieti un viņa reklāmas konsultantu Saimonu Oliveiru, kurš savam klientam ieteicis kādās UNICEF rīkotajās labdarības balvu fonda vakariņās Šanhajā ieguldīt miljons ASV dolāru.

"Es šajā lietā nevēlos ieguldīt savu naudu. Izgāzt miljonu par šo fondu ir tas pats, kas ieguldīt manis paša naudu. Ja nebūtu šāda fonda, nauda tiktu man. Tā sasodītā nauda ir mana," izdevums citējis Bekhema rakstīto.

Foto: AFP/Scanpix
Izdevums "The Mirror" citē vēstuli, kas atklāj, ka Bekhems bijis ļoti vīlies, kad 2013. gadā operdziedātāja Ketrīna Dženkinsa saņēmusi Britu impērijas izcilības ordeni. Savas dusmas viņš paudis sarakstē ar Oliveiru.

"Par kādiem nopelniem Ketrīna Dženkinsa tiek piešķirts Britu impērijas izcilības ordenis? Par dziedāšanu regbijā, satikšanos ar karavīriem un kokaīna sņaukšanu. Tas ir sasodīts joks," šķendējies Bekhems un nodevējis to par "negodu". Savukārt Lielbritānijas Apbalvojumu komitejas pārstāvjus, kas izvērtē, kam piešķirt ordeņus un citus apbalvojumus, kā arī sera titulus, viņš nodēvējis par "nepateicīgām pež***", vēsta izdevums "Business Insider".

Tiesa, Bekhems jau steidzis glābt situāciju – drīz vien pēc publikācijām par nopludinātajiem e-pastiem viņa pārstāvis izdevumam "Digital Spy" sniedzis publisku komentāru, kurā teikts, ka lieta esot stipri pārspīlēta un sagrozīta.

Foto: Reuters/Scanpix
"Šis stāsts ir balstīts uz novecojušiem, uzlauztiem un viltotiem privātā e-pasta materiāliem, kas izrauti no konteksta un iegūti no trešo personu serveriem, un sniedz nepareizu priekšstatu," teikts paziņojumā.

Arī UNICEF izplatījis paziņojumu, kurā norādīts, ka kopš 2005. gada, kad Bekhems kļuva par organizācijas labas gribas vēstnieku, viņš ir "dāsni ziedojis savu laiku, enerģiju un atbalstu", lai atbalstītu fonda darbu ar bērniem.

Kā pirmdien vēsta britu laikraksts "The Independent", hakeri pirms vēstuļu nopludināšanas mēģinājuši šantažēt aģentūru Doyen Sports", kas pārstāv Bekhemu – ārvalstu mediju rīcībā esošā informācija liecina, ka ļaunprāši mēģinājuši vienoties par aptuveni miljona eiro saņemšanu, lai slavenā sportista sarakste netiktu publiskota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!