Foto: Vida Press
Nākamgad pavasarī pasaulē nāks Lielbritānijas prinča Harija un viņa laulātās draudzenes Saseksas hercogienes Meganas pirmdzimtais bērniņš, un britu laikraksti jau laicīgi sākuši izteikt minējumus par to, kur un kā mazulis tiks sagaidīts. Šonedēļ publiskajā telpā izskanējusi versija, ka Megana apsver domu par mājdzemdībām.

Pārim pietuvināti avoti, kas vēlējušies saglabāt anonimitāti, izdevumam "Vanity Fair" pastāstījuši, ka Megana vēloties rīkoties atšķirīgi no līdzšinējās karaliskās ģimenes sieviešu pieredzes. Jau daudzus gadus troņmantnieki tiek sagaidīti Svētās Marijas slimnīcas Lindo spārnā Londonā.

Mājdzemdības gadsimtiem ilgi bijusi britu karaļnama tradīcija, kuru pirmā lauza Velsas prinča Čārlza laulātā draudzene princese Diāna. Princis Viljams 1982. gadā bija pirmais nākotnes monarhs, kurš nāca pasaulē ārstniecības iestādē, jau iepriekš minētajā Svētās Marijas slimnīcā. Divus gadus vēlāk tur pasaulē tika sagaidīts arī viņa brālis princis Harijs.

Tāpat arī Lindo spārnā dzimuši visi trīs prinča Viljama un Kembridžas hercogienes Katrīnas bērni – princis Džordžs, princese Šarlote un princis Luiss, kurš pasaulē nāca šopavasar.

Megana un Harijs pagaidām dzīvo apartamentos Kensingtonas pilī, bet nesen tapa zināms, ka pāris drīzumā pārcelsies uz jaunu mitekli Vindzoras pils teritorijā. Karaliene Elizabete II viņiem ir piešķīrusi Frogmoras kotedžu, kurā tiks vīta ģimenes ligzdiņa.

Zinātāji medijiem stāstījuši, ka pāris šobrīd esot svarīgas izvēles priekšā – sagaidīt pirmdzimto kādā tuvējā slimnīcā vai mājās. Tiek pieļauts, ka dzemdības varētu notikt kādā ārstniecības iestādē netālu no Vindzoras pils. Tāpat arī tiek apsvērtas mājdzemdības, kurās piedalītos arī Meganas māmiņa Dorija.

"Dorija ir ieplānojusi būt līdzās, kad mazulis nāks pasaulē, un plānos ir viņai atvēlēt pašai savas telpas Harija un Meganas jaunajās mājās. Viņa vēlas būt līdzās un palīdzēt Meganai un Harijam ar bērniņu. Dorija būs iesaistīta, un, ja viņa būs iesaistīta, tas nozīmē, ka viņa iedrošinās Meganu dabiskām dzemdībām," klāstījis kāds zinātājs.

Gan Megana, gan Dorija ir jogas un veselīga dzīvesveida piekritējas, un anonīmie avoti klāstījuši, ka abas šobrīd cītīgi izglītojas par mājdzemdībām, tajā skaitā arī dzemdībām ar hipnozi, kas pēdējos gados ir kļuvusi par ļoti populāru atsāpināšanas metodi.

Tiesa, britu laikraksti gan pieļāvuši, ka ārsti, visticamāk, Meganai rekomendēs dzemdēt slimīcā, jo šis būs viņas pirmais bērniņš.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!