Foto: AFP/Scanpix/LETA
Pirmdien, 6. maijā, pasaulē nāca Lielbritānijas prinča Harija un Saseksas hercogienes Meganas dēls. Divas dienas pēc piedzimšanas puisēns tika atrādīts pasaulei un publiski tika izziņots, ka zēnam dots vārds Ārčijs Harisons Mauntbatens-Vindzors. Hercogu pāra pirmdzimtā atvase var saņemt arī kādu oficiālu titulu, bet jaunie vecāki nolēmuši, ka pagaidām bez tā iztiks.

Prinča Harija vecākā brāļa Viljama un viņa laulātās draudzenes Kembridžas hercogienes Katrīnas trīs bērni ir prinči un princese. Tiesa, lai gan mazā Ārčija brālēni Luiss un Džordžs un māsīca Šarlote apveltīti ar augstiem tituliem, viņam, vismaz pagaidām, nāksies palikt bešā, jo tā lēmuši vecāki.

Harijs un Megana pēc kāzām pērn maijā tika pasludināti par Saseksas hercogu un hercogieni, un hercoga vecākais dēls tradicionāli pārmanto tēva titulu. To, kāds tituls tiek piešķirts jaundzimušajam, galu galā izlemj karaliene Elizabete II.

Karaliskajai ģimenei pietuvināts avots izdevumam "People" norādījis, ka Harijs un Megana nolēmuši pagaidām nelūgt karalienei piešķirt viņu dēlam oficiālu titulu.

Tā, piemēram, Harija brālis princis Viljams pēc kāzām kļuva par Kembridžas hercogu. Viņa pirmdzimtais dēls oficiāli tiek godāts par Viņa Karaliskā Augstība Kembridžas princis Džordžs. Pēc šī paša principa tituli piešķirti arī meitai Šarlotei un pērn dzimušajam dēlam Luisam.

Savukārt Viljama un Harija onkulis, karalienes Elizabetes II dēls Endrjū savulaik lūdza, lai viņa meitas Eiženija un Beatrise saņem titulu princese, nevis tiek dēvētas vienkārši par lēdijām.

Jāatzīmē, ka briti naski ķērušies klāt arī Harija un Meganas dēliņa vārdu analizēšanai. Interesanti, ka bukmeikeriem ne prātā nebija ienācis, ka zēns varētu tikt nodēvēts par Ārčiju.

Kā ziņo britu tabloīdi, Ārčijs savulaik bija atvasinājums no vārda Arčibalds, tomēr mūsdienās arī šī saīsinātā versija iegājusies sabiedrībā kā personvārds. Šī izvēle, daudzuprāt, puisēna vārdiņam piešķir amerikānisku piesitienu.

Savukārt Harisons nozīmē "Henrija dēls" vai "Harija dēls" (prinča Harija pilnais vārds ir Henrijs Čārlzs Alberts Deivids).

Savukārt uzvārdu Mauntbatens-Vindzors pārmanto karalienes Elizabetes II un viņas vīra prinča Filipa pēcteči.

Jau vēstīts, ka puisēns pasaulē nāca agrā pirmdienas, 6. maija, rītā un dzemdībās piedalījies arī bērna tēvs. Viņš ir septītais rindā uz Lielbritānijas troni.

Mazais Ārčijs ir karalienes astotais mazmazbērns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!