Foto: LETA/Privātais arhīvs

Kā zināms, pagājušajā nedēļā svarcēlāja Rebeka Koha paziņoja par aiziešanu no profesionālā sporta. Vēl pirms tam 22 gadus vecā jauniete pavēstīja par islāmticības pieņemšanu.

Koha, kura mīlestības dēļ pieņēma islāmu un beidza sporta gaitas, sarūgtinājusi arī Latvijas Svarcelšanas federācijas prezidentu Viktoru Ščerbatihu.

Izdevumam "Privātā Dzīve" Ščerbatihs pauž sašutumu, ka aizejot Koha pat nav pateikusi paldies savam trenerim Eduardam Andruškevičam, kurš daudzu gadu garumā spējis atrast kopīgu valodu ar sportisti un aizvest viņu līdz augstajiem sasniegumiem svarcelšanā.

Pateicoties trenerim, viņa arī varēja doties uz Kataru, kur iepazinās ar savu liktenīgo vīrieti, raksta žurnāls.

Citiem puišiem devusi kurvīšus

Viktors Ščerbatihs Rebeku raksturo kā diezgan trakulīgu meiteni, kura daudziem puišiem devusi kurvīšus. Taču Moazs Ibrahims spējis Kohas sirdi iekarot. Viktors prāto, ka Rebeku uzrunājis līgavaiņa garīgais spēks, kura saknes, iespējams, meklējamas islāmā. Tāpat viņa droši vien vēloties ģimeni un bērnus, uzskata Ščerbatihs.

Lai gan kā kristieti Ščerbatihu šokējusi Kohas piesliešanās islāmam, viņš jaunietes izvēli par labu mīlestībai arī iepriekš nav nosodījis, jo respektē viņas tiesības uz privāto dzīvi. Tomēr Ščerbatihs cer, ka kādreiz Rebeka tomēr atgriezīsies sportā.

Bažas par aptaukošanos

Ščerbatihs norāda, ka, pārtraucot sportot, Rebeka varētu krietni pieņemties svarā – ja viņa nemainīs ēšanas paradumus, kādi bijuši līdz šim.

"Tu beidz nodarboties ar sportu nopietnā līmenī, bet tavs organisms ir pieradis pie tā, un vienā dienā tas nespēj pārkārtoties un turpina prasīt tikpat daudz kaloriju. Ja vairs nelej sviedrus sporta zālē, bet ēd tikpat, sekas ir nepārprotamas. Daudzi dramatiski pieņemas svarā. Turklāt Rebekai ārprātīgi garšo saldumi," zina teikt sportists, kurš pats pēc karjeras beigām dabūjis cīnīties ar 40 liekiem kilogramiem.

Jau vēstījām, ka 26.jūlijā Koha savā "Instagram" kontā publicēja ierakstu, kas vēsta, ka viņa ir pārgājusi islāmā. Sportiste šādam solim, visticamāk, par labu nosliecās, jo viņas draugs ir Katarā dzimušais diska metējs Moazs Muhameds Ibrahims.

Vēlāk videokonferencē, kurā piedalījās Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, svarcelšanas treneri Eduards Andruškevičs un Viktors Šcerbatihs, kā arī Latvijas Olimpiskās vienības vadītājs Einars Fogelis, smagatlēte Rebeka Koha paziņoja par sportistes karjeras beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!