Foto: Mango
Modes dizainere Šeila (attēlā) uzskata, ka teicienu "ja sit, tātad mīl" ir izdomājuši cilvēki, kuri nespēj valdīt par emocijām un iekausta savas otrās pusītes, lai tādējādi izlādētos, un teiciens kalpo kā balsts tam, ka viņu rīcība nav nosodāma.

"Uzskatu, ka tam, ja vīrietis sit sievieti, pie vainas ir pati sieviete. Nav runa par to, ka atnākusi vēlu mājās, kaut ko samelojusies vai sitienus izprovocējusi ar savu rīcību - sieviete ir vainīga, jo to pieļauj, neko nedara, nesaka, turpina dzīvot kopā ar šādu vīrieti. Ja jau neko nesaka, tātad viss kārtībā, vai ne? Attiecībās vienmēr pie visa, kas notiek, vainojamas sievietes," sarunā ar izklaides portālu Mango pārdomās dalās Šeila.

Modes dizainere uzskata, ka šādu teicienu ir izdomājuši vīrieši, lai tādējādi kaut mazliet attaisnotu savu rīcību un parādītu, ka iekaustīšana nav nekas nosodāms.

"Man mīlestība asociējas ar kaut ko pozitīvu, patīkamu, un es pilnībā nepiekrītu šim krievu teicienam. Drīzāk domāju, ka dzīvē viss ir pretēji: ja sit, tātad nemīl. Savādāk jau sanāk, ka tie vīrieši, kuri nesit savas mīļotās, nemīl viņas. Tātad lielākā daļa pāru nedzīvo mīlestībā. Muļķības!" uzskata Šeila.

"Sišana ir aktuāla karstasinīgajās valstīs - Itālijā, Spānijā, Krievijā, jo tur dzīvo cilvēki, kas nespēj valdīt savas emocijas, un visu, kas sirdī, laiž uz āru. Vienalga tas nav normāli, pieņemami un ar to nevajag samierināties - cilvēkiem ir jāciena un jāmīl vienam otru," analizē Šeila.

Pēc Šeilas domām, arī divu vīriešu kautiņš ir kas primitīvs un viņas acīs neatstāj pozitīvu iespaidu. "Kautiņi ir primitīva lieta. Kaujas cilvēki, kas nav inteliģenti un nespēj nokārtot lietas sarunu ceļā. Šādi vīrieši nepatīk sievietēm. Agresija vispār nav tā lieta, ar kuru aizraut sievieti, atstāt iespaidu par sevi," aizdomājas Šeila.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!