Foto: F64
Pēdējā laikā daudz apspriestais odiozais politiķis Ainārs Šlesers manīts gan raudam preses konferencē, gan ir izgāzies Saeimas vēlēšanās, gan diskreditējis veselu teātra trupu. Un tomēr Šlesers un viņa sieva Inese (abi kopā attēlā) ir tik jauks pāris, ka vairums Latvijas iedzīvotāju apskauž tieši viņus.

Analizējot Šlesera publisko tēlu, seksologs un pārmaiņu treneris Arturs Šulcs sarunā ar izklaides portālu Mango norāda uz kādu būtisku tendenci uz kristīgām vērtībām orientēto politiķu vidū - nereti viņi noliedz to, ko neatbalsta, vienlaikus neiestājoties par vērtībām, ko formāli atbalsta.

"Es domāju, ka tiem politiķiem, kuriem ir vēlme panākt lielāku dzimstību valstī, vajadzētu mazāk protestēt pret, piemēram, homoseksuālismu, bet gan pašiem rādīt pozitīvu heteroseksuālu pāru piemēru.

Atceros, ka pirms kādām vēlēšanām priekšvēlēšanu avīzē kāda uz kristīgām vērtībām orientēta partija nosodīja homoseksuālismu. Visā tajā nosodīšanā ir kaut kas no paša homoseksuālisma, jo normāli būtu nevis vienam cilvēkam bildēties ar atkailinātu ķermeni, protestējot pret homoseksuālismu, bet gan fotografēties kopā ar dzīvesbiedri un tādā veidā veicināt dzimstību, iestājoties par tradicionālām vērtībām," skaidro Šulcs.

Viņš ir pārliecināts, ka arī Latvijas politiķu pāriem vajadzētu ar savu piemēru darbībā veicināt pozitīvas pāru attiecības. "Jā, varbūt tas nebūtu ļoti politkorekti, ja, piemēram, Inese un Ainārs Šleseri bučotos uz Saeimas kāpnēm pirms sēdes, taču tas arī nav nekas slikts - tas liecina, ka ar cilvēkiem viss ir kārtībā. Ja, piemēram, vīrs samīļo savu sievu arī publiskajā telpā - tā ir tradicionālo vērtību demonstrēšana," stāsta Šulcs.

Analizējot vienu publiskajā telpā spilgtākajiem pāriem - Aināru un Inesi Šleserus - seksologs norāda, ka šajā savienībā kaut kas īsti neesot kārtībā, jo slavenie politiķi ikdienā bieži manāmi sapīkuši un gandrīz nesmaida. Tāpat Šulcs atklāj, ka arī politiķu pievēršanās kristīgajai baznīcai nereti nozīmē to, ka cilvēks savās attiecībās vai laulībā nejūtas droši un baznīcā vēlas gūt "lielā, labā tēta" atbalstu.

"No seksologa viedokļa izskatās, ka Šleseru pāris kopā nav īsti laimīgs, jo tad, kad divi cilvēki ir laimīgi, viņi nepārtraukti izrāda viens otram savas jūtas - ir kopā, bučojas un dara citas pozitīvas lietas, ko dara mīlnieki. Savu sievu sabučot nav nekas slikts - tajā tiešām nav nekā negatīva. Turklāt esmu pārliecināts, ka mīļāka un pozitīvāka politiķu pāru attieksme vienam pret otru padarītu arī politisko dzīvi jautrāku un interesantāku," ir pārliecināts Šulcs.

Jautāts, ko šādas politiķu attiecības, kurās pāris nedemonstrē pārstāvētās vērtībās, nodara sabiedrībai, seksologs norāda: "Sabiedrībai tas rāda neauglīgu piemēru. Protams, tas nenozīmē, ka šādiem pāriem nav bērnu. Bērni ir, bet bieži vien tie rodas no viena dzimumakta gadā, bet sievietes bieži vien dzemdē, lai sev piesaistītu vīrieti, un pēc tam viņam liek justies vainīgam par to, ka viņš sievieti apaugļojis".

Šulcs gan atzīst, ka Šleseru pāris arī viņam vēl ir mīkla, taču seksologs pieļauj, ka viņu attiecībās noteikti meklējamas kādas interesantas nianses, kas ar laiku varētu tapt zināmas.

"Lai pateiktu, kas tas ir, ar cilvēkiem ir jāstrādā un tie jāvēro, tomēr kaut kas šajā sakarā noteikti "iznāks laukā". Varbūt pēc pāris mēnešiem, varbūt pēc vairākiem gadiem - bet kaut kas noteikti būs," uzskata Šulcs.

Savukārt aktīvajiem kristiešiem, kuri ļoti cītīgi seko viņa paustajam viedoklim portālā Mango, Šulcs norāda: "Es tik bieži un daudzās lietās oponēju kristīgajai baznīcai, jo esmu pilnīgi pārliecināts, ka baznīca kastrē cilvēku jūtas. Bieži vien brīdī, kad cilvēks sāk līdzpārdzīvot savam partnerim, patiesi just līdzi citiem cilvēkiem, tad arī vairs nav nepieciešamības pēc baznīcas, jo zūd nedrošības sajūta. Baznīca - māte nevienu nesamīļo un neko neiedod, jo baznīca grib varu, nevis stabilizēt sabiedrību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!