Foto: Vida Press
Ja agrāk cilvēki sevis iemūžināšanu fotoattēlos uzticēja profesionāliem meistariem vai radiem un draugiem, mūsdienās valda princips, ka katrs pats sev labākais fotogrāfs – ikviens, kurš bruņojies ar kādu no modernajiem gadžetiem, var uztaisīt sev tīkamu pašportretu.

Selfiju neprāts nav pasargājis arī pasaules slavu iemantojušus cilvēkus - aktieri, modeles, mūziķi un citi šovbiznesa jomas pārstāvji, kā arī politiķi un pat astronauti steidz sevi iemūžināt dažādās neierastās dzīves situācijās.

Liela daļa izklaides industrijas pārstāvju labprāt atsaucas arī savu fanu neskaitāmajiem lūgumiem publiskos pasākumos nofotografēties kopā ar viņiem - arī šajos gadījumos reti tiek izmantota fotogrāfu vai citu cilvēku palīdzība, un slavenības vai pielūdzēji saviem spēkiem uzņem kāroto attēlu.

Protams, reti kurš selfijs (tautā dēvēts arī par sevīti, pašīti un citādi) top ar nopietnu sejas izteiksmi - lielākā daļa pozētāju izvēlas vienkārši smaidīt, bet ne viens vien pasaulē mīlēts un cienīts cilvēks pašportreta uzņemšanas laikā sataisījis tādu grimasi, kādu normālos apstākļos maz ticams pats atzītu par īsti normālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!