Foto: LETA
Starp pašmāju zināmākajiem ģimenes vērtību popularizētājiem un iedvesmas avotiem ilgus gadus bija Gavaru ģimene – Māris un Una, kuri audzina septiņus bērnus. Tagad, šķiet, idillei pienācis gals.

Izdevums "Kas Jauns" šonedēļ vēsta, bijusī modele Una ar visām septiņām atvasēm pirms pāris nedēļām pametusi Latviju un devusies uz Tenerifi, bet viņu tēvs ir neziņā gan par to, kur īsti atrodas bērni, gan par sievas tālākajiem nodomiem.

"Man ir diezgan grūti saprast, kāds Unai ir turpmākais plāns. Viņa ar mani nesarunājas, tāpēc pat nezinu, ko domāt," atzinis Māris, kurš ar bērniem sazinājies skaipā.

"Man uz jautājumiem neviens atbildes nedod. Bērni tikai stāstīja, ka sākuši apgūt spāņu valodu," pieticīgajā informācijā dalījies septiņu bērnu tētis.

Viņš gan uz situāciju cenšas raudzīties saprotoši un sievu nenosoda, pieļaujot, ka viņa 16 gadu laikā, kopš kļuvusi par māti, ir nogurusi un tagad meklē pārmaiņas.

"Vecākajām meitām tuvojas jau 16 gadi, mazākie vēl ir mazi, un māte acīmredzot ir nobriedusi nākamajai dzīves nodaļai. Cilvēkam dzīvē ir jauni plāni, kuri vēl nav zināmi nevienam," žurnālam "Kas Jauns" stāstījis Gavars.

Viņu gan izbrīna tas, ka sieva prom devusies bez paskaidrojumiem, tomēr cerības atgūt ģimeni Gavars nav zaudējis – lai gan ģimenē strīdi bijuši bieži, viņš nekad tos nav uzskatījis par "krīzes priekšvēstnešiem".

"Attiecības, kad ir bijušas tik ilgstoši, nevar tā pēkšņi vienā dienā beigties. (..) Pašlaik šo attiecību posmu sliecos nodefinēt kā tādas savdabīgas brīvdienas vienam no otra," atzinis Gavars.

Pati Una no komentāriem par iespējamo krīzi laulībā atteikusies, bet žurnāla "Kas Jauns" rīcībā esošā informācija liecinot, ka sieviete ar atvasēm uzturoties miljonāra Ainara Gulbja īpašumā Tenerifē.

Foto: F64
"Šobrīd cenšos sevi sakārtot un prioritāšu sarakstā likt – uz brīdi! – pirmajā vietā. Manī vairs nav tāda izmisuma kā kādreiz. Ir vieglums, gaiša sajūta un pārliecība, ka ar visu tikšu galā. Manī ir ļoti liela mīlestība.

Es negaidu, ka kāds kaut ko manā vietā izdarīs, bet priecājos, ja kāds palīdz. Ir grūti visu laiku pašai pieņemt lēmumus un būt par visu atbildīgai. Mēs nedrīkstam tikai upurēties, kas Latvijas sievietēm ir ļoti raksturīgi. Dzīves beigās katrs varēs vainot tikai pats sevi, ka nebūs dzīvojis to dzīvi, ko pats gribējis," pirms mēneša intervijā žurnālistei Unai Ulmei izstādes "Beauty is Ageless" ietvaros atzinusi Gavare.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!