Foto: AFP/Scanpix/LETA

Pērn plašu ažiotāžu izraisīja "Melnās panteras" triko, kurā titulētā amerikāņu tenisiste Serēna Viljamsa startēja Francijas atklātajā čempionātā "French Open". Sacensību organizatori vēlāk lēma, ka sportistēm turpmāk tiks aizliegts iziet kortos ar viendaļīgu, apspīlētu tērpu, un šogad Viljamsa atkal likusi par sevi runāt.

37 gadus vecā amerikāņu sportiste mačā pret krievieti Vitāliju Djatčenko pirmajā setā piedzīvoja zaudējumu, bet abos nākamajos setos viņa savu pretinieci burtiski sagrāva.

Gana lielu mediju un sabiedrības ievērību izpelnījies ne tikai pats mačs, bet kārtējo reizi arī Viljamsas visnotaļ ekscentriskais tērps, kurā viņa aizvadīja spēli.

Tā kā turnīra organizatori Viljamsas dēļ pērn pieņēma lēmumu turpmāk aizliegt sportistēm iziet kortos viendaļīgos, apspīlētos tērpos, amerikānietei nācās šogad pieturēties pie tradīcijām.

Viņa uz maču ieradās, ģērbusies tenisistēm raksturīgajos bruncīšos. Tiesa, Viljamsas apvilktam svārciņiem bija iespaidīgs šķēlums.

Brunčiem sportiste bija pieskaņojusi līdzīgas krāsas topiņu, kas skatieniem atsedza viņas kailo vēderu, kuru rotāja tīkliņaudums.

Kā sociālajos tīklos atklājusi pati Viljamsa, viņas tērpu dizainējis zīmola "Off-White" mākslinieks Virdžils Abloa sadarbībā ar "Nike". Avangardiskais tērps sevī slēpis arī vēstījumu – tā rakstos ievīti vārdi "māte", "čempione", "karaliene" un "dieviete".

Viljamsa uzsvērusi, ka viņai šie vārdi ļoti daudz nozīmējot un viņa vēloties arī citiem atgādināt, ka ikviens no mums ir čempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!