Foto: DELFI

Nereti saviesīgus pasākumus nākas apmeklēt darba dienu noslēgumā, kas daiļā dzimuma pārstāvēm bieži vien sagādā raizes par laika trūkumu, lai pienācīgi sapostos. Šai sakarā stiliste Signe Valtere (attēlā) iesaka padomus, kā izskatu atsvaidzināt vien pāris minūtēs.

"Mans nesenākais atklājums, kas teicami pilda savas funkcijas, ir sausais matu šampūns. Ar tā palīdzību pāris minūtēs iespējams iegūt tikko mazgātu matu efektu, tā aiztaupot ilgo frizūras veidošanas procesu.

Tāpat esmu atklājusi ātru triku matu sakņu pacelšanai. Sievietēm, kuras daba nav apveltījusi ar bieziem matiem, jāvelta laiks, lai panāktu kupluma efektu.

Arī man šī problēma ir aktuāla, bet, lai ietaupītu laiku, matus nevis gofrēju vai īpaši veidoju, bet uz pirkstu galiem uzsmidzinu matu laku, tad ar tiem no apakšas iebraucu matos un pie saknēm pāris minūtes paturu," sarunā ar DELFI Izklaide skaistuma noslēpumos dalās Valtere.

Tāpat stilistes arsenālā ir pāris triku, kas ievērojami paātrina kosmētikas uzklāšanu. "Lai seja izskatītos kopta, būtiski ir lietot sejas tonim un ādas faktūrai atbilstošu tonālo krēmu un pūderi. Ja šie līdzekļi ir kvalitatīvi, tad grimu arī iespējams uzklāt krietni ātrāk.

Kad jāsteidzas, iesaku tonālo krēmu klāt nevis ar sūklīti, bet pirkstiem. Tad spīdīgās vietiņas atliek piepūderēt, un kā galveno akcentu var izmantot vaigu sārtumu.

Daudzas sievietes no tā nez kāpēc baidās, bet tieši vaigu sārtums ir viens no galvenajiem kosmētikas līdzekļiem, kas sejai piešķir svaigumu. Protams, nav ieteicams pārspīlēt ar tā spilgtumu, jo arī samērā neitrālas krāsas sārtums dos vajadzīgo efektu.

Vērtīgi arī atcerēties, ka, ja seju gribas padarīt slaidāku, sārtums jāklāj zem vaigu kauliem, tā panākot iekritušāku vaigu efektu," skaidro stiliste.

"Acu krāsošanā savukārt iesaku ne tikai uzkrāsot skropstas, bet, ja laiks atļauj, izmantot arī laineri. Bet, ja gribas krāšņāku izskatu, apakšējā plakstiņa gļotādu var iekrāsot ar tirkīza zilu zīmulīti. Šī krāsa piestāv gandrīz jebkurai sievietei un lieliski papildina kopējo tēlu," iesaka Valtere.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!