Foto: DELFI

Valsts medicīnas sistēma un tās darbinieku izturēšanās ne reizi vien izpelnījusies sabiedrības kritiku, un nepatīkamas izjūtas piedzīvojusi arī pasākumu aģentūras Chocolate Events vadītāja Sindija Vilde-Spinga (attēlā).

Sašutumā par ārstu noraidošo attieksmi Vilde, kura nesen kļuvusi par māmiņu savam pirmdzimtajam dēlam, dalījusies sociālā tīkla Facebook profilā.

"Kad beidzot mainīsies valsts iestādēs strādājošo medicīnas darbinieku attieksme?! Pacientiem jau tā nav patīkami atrasties slimnīcu drūmajās telpās, un ārstu nožēlojamais "vienalga" padara to vēl dramatiskāku! Ja nepatīk tas, ko dari, nedari vispār!" raksta pasākumu vadītāja.

Tāpat Vilde apcerējusi arī tik pierasto "pazīšanās sistēmu", kad kāda pakalpojuma saņemšanā noderīga ir personas publicitāte, tam piešķirot priviliģētāku stāvokli nekā pārējiem pacientiem.

"Esmu pikta un jūtos bezspēcīga, lai šajā ko mainītu. Vai tiešām jābūt bagātam vai slavenam, lai justos kā cilvēks nevis plika miesa?" retoriski jautā Vilde.

To, ka medicīnas personāla rupjā attieksme ir viens no veselības aprūpes sistēmas klupšanas akmeņiem, Chocolate Events īpašniece apliecina arī sarunā ar DELFI Izklaide, tomēr detalizētu informāciju par nepatīkamo starpgadījumu nesniedz, jo tajā iesaistīti tuvinieki.

"Ja cilvēks guļ samērā mazkustīgs savā palātā un ir redzams, ka viņam nepieciešama daudz biežāka aprūpe, tad ir nepatīkami, ka nākas uzklausīt lamas par jaukšanos mediķu darbā, kad vienkārši pajautāju, kāds ir šī cilvēka veselības stāvoklis un vai viņam viss būs kārtībā.

Tas ir viens no daudzajiem skumjajiem stāstiem, kas diemžēl trāpīgi raksturo mūsu veselības aprūpes kvalitāti," nosaka Vilde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!