Foto: Vida Press

Trešdien, 16. janvārī, jubileju atzīmē viena no visu laiku populārākajām un arī skandalozākajām modelēm pasaulē Keita Mosa. Britu skaistulei šajā dienā aprit 45 gadi, un daiļava joprojām nav zaudējusi savu agrāko slavu un spozmi.

Katrīna Anna Mosa modeles karjeru sāka 14 gadu vecumā, bet par īstu sensāciju viņa kļuva deviņdesmito gadu sākumā, kad sievišķīgo modeļu vietā priekšroku dizaineri savās skatēs un reklāmas kampaņās sāka dot tā dēvētajām "heroīna meičām" – savdabīga izskata skaistulēm ar androgīniem sejas vaibstiem, zēniskām auguma aprisēm un lokiem zem acīm.

Mosas atspēriena punkts bija dalība "Calvin Klein" reklāmas kampaņā 1993. gadā, un šis darbiņš viņai pavēra durvis ne tikai uz modes industrijas slavas virsotnēm, bet arī slavenību burziņiem un regulārām publikācijām presē. Keita kļuva par sabiedrības un arī mediju mīluli.

Britu skaistule ir defilējusi pasaulē slavenāko dizaineru skatēs, piedalījusies neskaitāmās reklāmas kampaņas un fotosesijās, gozējusies uz prestižāko glancēto izdevumu vākiem, daudzkārt ierindota pasaulē seksīgāko un vislabāk apmaksāto modeļu apkopojumis, filmējusies videoklipos, pati arī dziedājusi un pat izmēģinājusi spēkus kā dizainere.

Gana liela ievērība vienmēr pievērsta arī modeles privātajai dzīvei, un deviņdesmitajos gados viņai bija visai vētrainas un kaislības attiecības ar aktieri Džoniju Depu. Abi tika dēvēti par vienu no "karstākajiem" tā laika pārīšiem.

Tāpat arī daudz tika apspriestas Mosas attiecības ar britu rokmūziķi Pītu Dohertiju, un abi pat pamanījās saderināties, bet 2007. gadā šis mīlas stāsts beidzās.

Daudzi slaveni vīrieši savulaik atzinušies, ka pārgulējuši ar Keitu, un modeles mīļāko sarakstā netrūkst arī sieviešu. Tā, piemēram, grupas "Nirvana" līdera Kurta Kobeina atraitne Kortnija Lova savulaik stāstījusi, ka viņai bijis vienas nakts sakars ar Mosu.

2002. gadā Mosa kļuva par māmiņu – viņa laida pasaulē izdevēja Džefersona Heka meitu Lilu Greisu, bet 2011. gadā modele pat pamanījās apprecēties ar grupas "The Kills" ģitāristu Džeimiju Hinsu. Piecus gadus vēlāk laulība tika oficiāli šķirta.

Pēdējos gados ziņas par Mosas privāto dzīvi bijušas visai skopas, un publikācijas ārzemju medijos liecina, ka jau vairākus gadus viņa tiekas ar grāfu Nikolaju fon Bismarku, kurš par modeli ir krietni jaunāks.

Mosas karjera vienmēr arī gājusi roku rokā ar dažādiem skandāliem, un nevienam nav noslēpums, ka trakulīgajai britu daiļavai vienmēr cieņā bijusi vētraina uzdzīve ar alkoholu un arī narkotikām.

2005. gada rudenī tabloīdu rīcībā nonāca foto, kuros Mosa bija iemūžināta, šņaucot kokaīnu, un tas skaistulei gandrīz maksāja karjeru. Vairāki slaveni zīmoli pārtrauca ar viņu sadarboties, un daiļavai nācās pamatīgi nopūlēties, lai atgūtu reputāciju un atkal nokļūtu uz zaļa zara.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!