2011. gada septembrī Latviju šokēja ziņa, ka aviokatastrofā bojā gājis hokejists Kārlis Skrastiņš, bet krietnu laiku pēc traģēdijas kādā intervijā viņa bijusī mīļotā - ASV dzīvojošā modele un aktrise Aija Tērauda (attēlā) - atklājusi, ka pirms Skrastiņa izvadīšanas sportista atraitne Zane draudējusi viņu nošaut.

Latvijā Tērauda viesojas reti - aizvadītā gada nogali viņa pavadījusi dzimtenē, bet pirms tam Latvijā bijusi tikai traģiskajā septembrī, kad mājup devusies, lai atvadītos no Skrastiņa. Tiesa, šo braucienu grūtāku padarījušas saspīlētās attiecības ar hokejista sievu un trīs meitiņu māti.

"Laikam visu mūžu būšu viņas lielākā ienaidniece. Un zini, kāpēc? Tāpēc, ka Kārlis mani mīlēja. (..) Todien, dienu pirms bērēm, viņa man piezvanīja un draudēja nošaut, ja ieradīšos bērēs. Draugi viņai bija pateikuši, ka esmu ielidojusi Rīgā," intervijā žurnālam Ieva stāstījusi Tērauda.

Pēc zvana saņemšanas aktrise zvanījusi Kārļa brālim Atim un teikusi, ka uz atvadu ceremoniju neies, bet Atis pārliecinājis, ka, ja visa Rīga nāk atvadīties, arī hokejista bijušajai mīļotajai ir tiesības tur būt.

"Beigu beigās piekritu, bet izdarīju kā Amerikā - aizgāju uz policiju un pateicu, ka šī sieviete grib mani nošaut. Policija pēc tam bija zvanījusi Zanei un informējusi par manu iesniegumu. Viņa sākusi atvainoties, ka tā nemaz neesot domājusi," atmiņās gremdējusies Aija.

No mīļotā vīrieša viņa atvadījusies, bet pēc tam "Zanes apsargi" sievieti no Arēnas Rīga izvadījuši ārā.

Tagad gan Tērauda aizvainojumam tikusi pāri un atzinusi, ka viņai vairs nav naida pret vīru zaudējušo sievieti - tā vietā nākusi vienaldzība un vēlme, lai viņu beidzot liek mierā. Aktrise arī pastāstījusi, kā beidzies viņas un Skrastiņa gandrīz desmit gadus ilgušais mīlasstāsts.

"Mēs tobrīd vēl bijām kopā. Parasti vasarā braucām uz Latviju, un 2003. gadā šo divu triju mēnešu laikā viņa Kārlim sāka uzmākties, bet, kad pārbraucām uz Denveru, visu laiku zvanījās.

Kad 2003. gada pašās beigās izšķīrāmies un es aizbraucu uz Ņujorku pie māsas, pēc kāda laika Kārlis sāka zvanīties," stāstījusi Aija.

Skrastiņš arī atklājis, ka Zane stāvoklī palikusi "nejauši", bet pēcāk sācis dzert un ikreiz reibumā zvanījis Aijai, līdz abi vienojušies, ka viņš savu izvēli ir izdarījis.

Tāpat Aija intervijā Ieva atzinusies, ka savulaik notikusī šķiršanās no Kārļa viņai bijusi psiholoģiska trauma, pēc kuras vēl kādu laiku sieviete nav spējusi izveidot nopietnas attiecības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!