Foto: Privātais arhīvs

Pasaulē slavenajai latviešu tetovētajai modelei Irēnai Straumei jeb Monami Frost ir tikai nedaudz pāri 20, bet viņa audzina sešarpus gadus vecu meitiņu Gabrielu. Tetovētā skaistule nupat publicējusi grūtniecības foto un atklājusi, ka meitiņa viņai piedzimusi 15 gadu vecumā.

Monami neslēpj - kad piedzima viņas meitiņa Gabriela, viņai bija tikai 15 gadu. "Viņa, loģiski, nebija plānota, jo es biju ļoti jauna. Man tas bija liels pārsteigums, jo es lietoju kontracepciju," sociālajos tīklos atmiņās dalās Monami.

Uzzinot, ka par spīti visam tomēr palikusi stāvoklī, 15 gadus vecā Monami kritusi panikā. Meitene bijusi pārbijusies un priekpilna vienlaicīgi. Ļoti palīdzējusi meitenes mamma, kura nomierinājusi meitiņu un izturējusies ļoti saprotoši pret negaidīto likteņa pavērsienu, atklājot satrauktajai piecpadsmitgadniecei, ka bērniņš viņas dzīvē būs tikai un vienīgi pozitīvs pavērsiens.

Piecpadsmit gadus vecā dzemdētāja slimnīcā saskārusies ar vēsu attieksmi. "Neviens īsti nevēlējās ar mani runāt un izskaidrot kaut ko par manu meitiņu. Man to visu vēlāk nācās noskaidrot no Gabrielas vecvecākiem, jo neviens ar mani nerunāja.

Iespējams, viņi domāja, ka man ir vienalga, jo man bija piecpadsmit un es biju tetovēta. Iespējams, cilvēki neņēma mani nopietni, un es tur neko nevarēju darīt," nepatīkamo pieredzi atceras Monami.

Viņa ar prieku atzīst, ka agrās dzemdības viņas dzīvi ietekmējušas tikai pozitīvi. Meitene mācījusies mājās, lai varētu pabeigt skolu, un vienkārši devusi meitiņai labāko, ko spēj. Protams, liela daļa svešu cilvēku pret meiteni, kurai jau piecpadsmit gadu vecumā bija bērns un tetovējumi, izturējās nosodoši. Tik agrā vecumā negulēt naktis un pārciest visas citas jauno māmiņu problēmas nav bijis viegli, taču Monami uzsver, ka tas viss bijis tā vērts.

"Zinu, ka lielākā daļa cilvēku gaida to "īsto brīdi", kad dzemdēt bērnu. Es domāju, ka tāda īstā laika nav. Notiek tā,kā notiek. Un ja tā notiek, vienkārši ļaujieties," stāsta Monami.

Gabrielai šobrīd ir jau gandrīz septiņi gadi, un viņa ne brīdi nav traucējusi mammai piepildīt sapņus. Monami ir kļuvusi par visas pasaules apjūsmotu tetovēto modeli, ceļo pa pasauli kopā ar meitiņu un turpina izbaudīt jaunību tāpat kā citi divdesmitgadnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!