Foto: Vida Press
Daudziem pirms vairāk nekā piecdesmit gadiem atentātā nogalinātais ASV prezidents Džons Ficdžeralds Kenedijs atmiņā palicis ne tikai kā godājams politiķis, bet arī šarmants vīrietis un siržu lauzējs. Atklātībā nākuši jauni fakti par viņa laulības dzīvi.

Lai gan Kenedijam piedēvētas dēkas ar daudzām dāmām un nevienu nepārsteidz fakts, ka viņš krāpis savu sievu Žaklīnu, bijušais ASV Slepenā dienesta aģents Klints Hils atklājis, ka patiesībā prezidents bijis ļoti privātīpašniecisks un greizsirdīgs.

Hils gadiem ilgi rūpējies par ASV prezidentu drošību. Vīrietis savas gaitas Baltajā namā atspoguļojis vairākos dižpārdokļos, un viņa jaunākais veikums ir Five Presidents – grāmata par pieciem prezidentiem aģenta mūžā.

Ārvalstu mediji, atsaucoties uz grāmatu, vēsta, ka tajā būs izlasāmi visai interesanti un agrāk nedzirdēti fakti par Kenedija un Žaklīnas (abi attēlā) laulību. Lai gan pats prezidents bijis nelabojams siržu lauzējs, Hils apgalvojis, ka savu sievu viņš centies pasargāt no liekas vīriešu intereses.

Aģents grāmatā atsaucis atmiņā notikumus, kas risinājušies sešdesmito gadu sākumā. Toreiz Džekija devusies uz Grieķiju. Kenedijs pirms tam Ovālajā kabinetā sasaucis slepenu sapulci, kurā piedalījies prezidents, viņa brālis Bobijs un aģents Hils.

Foto: Vida Press
Džekija, kā zināms, pēc Kenedija nāves (viņš tika noslepkavots 1963. gadā) apprecējās ar grieķu miljardieri un kuģubūves magnātu Aristoteli Onasi. Hils grāmatā minējis, ka jau sešdesmito gadu sākumā prezidentam bijušas aizdomas, ka turīgais kungs met acis uz viņa sievu.

Kenedijs aģentam piekodinājis, lai 1961. gada ceļojuma laikā uz Grieķiju aģents rūpīgi uzmana Žaklīnu un pieskata, lai viņas un Onasi ceļi nekrustojas. ASV līderim bijušas aizdomas, ka grieķu miljardieris centīsies pavedināt viņa sievu.

Hils apgalvojis, ka prezidents bijis ne tikai greizsirdīgs, bet arī rūpējies par to, lai ASV pirmās lēdijas reputācija būtu nevainojama. Savukārt Aristotelis Onasis bijis izdaudzināts siržu lauzējs – šī iemesla dēļ Kenedijam bijusi gluži vai paranoja, ka tik miljardieris nesavaņģo viņa sievu.

Tiesa, lai gan 1961. gada ceļojuma laikā uz Grieķiju izdevās nosargāt Džekiju, divus gadus vēlāk Kenedijs pats atļāva savai sievai apciemot Onasi un kopā kuģot pa Vidusjūru.

1963. gads Kenediju dinastijai bija zīmīgs – tā vasarā pāris dienas pēc dzemdībām nomira prezidenta un Žaklīnas kopīgais dēliņš. ASV līderis savai sievai atļāva doties ceļojumā uz Grieķiju un pavadīt laiku ar Onasi, lai viņa tiktu pāri skumjām un sērām.

Savukārt tā paša gada rudenī Kenedijs tika noslepkavots. Žaklīna un Aristotelis Onasis apprecējās 1968. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!