Foto: Privātais arhīvs

Kopš Latvijas ārlietu ministra Edgara Rinkēviča "iznākšanas no skapja" sabiedrībā aktualizējies jautājums par viendzimuma attiecībām, un arī skandalozais pašmāju fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs (attēlā pa labi) nav spējis palikt maliņā.

Svētku brīvdienās Sokolovs savā Facebook profilā publiskojis foto, kurā viņš redzams, skūpstoties ar citu puisi, un šis attēls, kā arī fotogrāfa pārdomas par geju tēmu raisījušas kaismīgas diskusijas viņa sekotāju vidū.

"Es neesmu gejs. Neesmu pat biseksuāls. Vīrieši man nekad nav izraisījuši dziļas jūtas un nekad nav piesaistījuši seksuāli. Toties man nav aizspriedumu. Man nav bailes no savām domām, savām jūtām un savām vēlmēm," savu attieksmi skaidrojis Sokolovs.

Viņš norādījis, ka ir muļķīgi dalīt cilvēkus pēc seksuālās orientācijas, jo ne vienmēr ir skaidrs, kurš ir gejs un kurš nē.

"Piemēram, vīrietim patīk sekss trijatā - kad ir divi vīrieši un viena sieviete. Viņš uzskata, ka divi puiši var sniegt meitenei daudz vairāk baudas. Viņam patīk variants, kad vagīnā vienlaicīgi ir divi locekļi. Viņam patīk sajūta, kad otrs loceklis spiežas pie viņa locekļa. Vai viņš ir gejs?

Vīrietis grupveida seksa laikā skūpstās ar citu vīrieti, bet īstas mīlestības jūtas viņam ir tikai pret sievietēm - tad viņš ir gejs vai nav?

Vīrietis sapņo par citu vīrieti, bet visu mūžu dzīvo ar savu sievu un ar vīrieti sekss ir bijis tikai sapņos un fantāzijās - viņš arī nav gejs?

Vīrietis nosoda homoseksuālas personas, bet pats ir sajūsmā no anālā seksa ar savu sievu. Viņam pat patīk, kad sieva liek viņam pirksta galiņu dibenā. Kas viņš ir?

Vīrietim nepatīk geji, bet masturbējot viņš vienmēr skatās video, kā skūpstās un spēlējas divas meitenes. Tas ir OK?" retoriski dažādus piemērus minējis fotogrāfs.

Tāpat viņš gari un plaši iztirzājis iespējamos homofobijas cēloņus sabiedrībā, salīdzinot homofobiju ar pagānu un raganu medībām viduslaikos un norādot, ka tādējādi daudzi cilvēki vienkārši izpauž savus iekšējos konfliktus.

"Es nedalu cilvēkus pēc seksuālās orientācijas. Seksuālā orientācija nenosaka viņa cilvēciskās īpašības, prasmes, zināšanas, spējas - nenosaka neko, kas man ir būtisks. Homofobā sabiedrības attieksme tikai rosina naidu un bailes atzīt un pieņemt savas personīgās vēlmes un jūtas," savas pārdomas rezumējis Sokolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!