Foto: Privātais arhīvs

Skandalozais erotisko fotogrāfiju meistars Aleksandrs Sokolovs (attēlā) sava talanta cienītājus pārsteidzis ar kādu jaunu nodarbi – fotogrāfs sarakstījis autobiogrāfisku grāmatu.

"Grāmata tapa trīs nedēļu laikā, kad ar rakstīšanu nodarbojos no rīta līdz vakaram. Vienlaicīgi biju gan saslimis, gan izšķīries no savas draudzenes.

Tā nu vienkārši gulēju gultā, pārdzīvoju par notikušo, un man bija pilna galva visādām domām un sāpēm. Šai laikā neko citu nespēju darīt, kā vien rakstīt, cik pietika spēka," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Sokolovs.

"Grāmata sastāv no divām daļām. Pirmā ir mana autobiogrāfija un sniedz ieskatu dvēseliskajās izjūtās, ko pārdzīvoju, izjūkot attiecībām, savukārt otrajā daļā publicēšu spilgtākās ainas no fotosesijām, kur piedzīvotas dažādas neparastas lietas un realizētas pat salīdzinoši trakas idejas.

Šī fotosesijas atspoguļojošā daļa sastāv no divpadsmit stāstiem, kuros ir arī intīmas detaļas. Domāju, ka cilvēki, tās izlasot un par tām uzzinot, būs pārsteigti, tādēļ grāmata var spēcīgi ietekmēt manu fotogrāfa karjeru.

Kad grāmata būs publicēta pilnībā, iespējams, ar fotografēšanu vairs pat nevarēšu nodarboties," atklāj fotogrāfs.

"Pagaidām par šo darbu nezina pat mani tuvākie cilvēki, bet grāmata ir jau uzrakstīta, un tiks publicēta manā mājaslapā un Facebook profilā pakāpeniski gan krievu, gan latviešu valodā. Esmu apņēmies savā mājaslapā katru vakaru publicēt vienu nodaļu," savās iecerēs dalās Sokolovs.

Taujāts, vai grāmata netiks prezentēta atbilstošā atmosfērā, ielūdzot tuvākos draugus un talanta cienītājus, fotogrāfs atbild noliedzoši.

"Grāmatas prezentāciju nerīkošu. Cik cilvēku uz to atnāks? Piecdesmit? Toties internets ir milzīgs, un viss arvien vairāk virzās uz elektronisko vidi. Vairs nav tie laiki, kad rakstnieks sēž pie galda, paraksta grāmatas, un viņa fani laimīgi stāv rindā. Tas vairs nav aktuāli," nosaka fotogrāfs.

Tāpat Sokolovs atklāj, ka šī nebūt nav viņa pirmā pieredze, darbojoties kā rakstniekam.

"Esmu mākslinieks samērā plašā nozīmē. Man patīk ne tikai fotografēt, bet arī zīmēt un rakstīt. Arī šī grāmata nav mana pirmā pieredze ar rakstīšanu. Agrāk ik pa laikam uzrakstīju kādu eseju, tomēr autobiogrāfija ir mans pagaidām nopietnākais literārais darbs.

Man ļoti patīk rakstīt, un šī noteikti nebūs mana pēdējā grāmata. Šī nodarbošanās mani aizrauj, man ir, ko teikt, un ir daudz ideju, ar kurām vēlos dalīties.

Caur fotogrāfiju ir grūti atklāt cilvēka emocijas, jūtas un domas, jo varu attēlot vienīgi to vizuālo daļu. Dvēseles netveramo pusi caur fotogrāfijām jau ir krietni grūtāk parādīt. Tieši tāpēc man patīk rakstīt.

Nākotnē noteikti izdošu vēl grāmatas, tomēr tās nebūs autobiogrāfiskas. Sevi kā topošo rakstnieku esmu pieteicis ar šāda veida darbu tāpēc, lai cilvēkiem būtu vieglāk saprast manu filozofiju, kad viņi lasīs manus nākamos darbus," atklāj Sokolovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!