Foto: Vida Press
Inteliģenta un dabiski sirsnīga, – tā Ukrainas pirmo lēdiju Olenu Zelensku "Delfi" raksturo Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita kundze Andra. Viņas tikušās divreiz, un Levite atceras: Olena bijusi mātišķi noraizējusies, kā lai bērniem nodrošina normālu ģimenes ikdienu kopā, ja tētis ir prezidents. Pirms trim gadiem, kad Volodimirs Zelenskis pieteica sevi kā kandidātu Ukrainas prezidenta vēlēšanās, viņa sievai tas bijis ne pārāk patīkams pārsteigums.

Sena paruna vēsta: aiz katra spējīga vīrieša stāv stipra sieviete. Zelensku pāris ir tam apliecinājums. Viņa vislabāk jūtas "vīra ēnā", taču šobrīd, kad Ukrainu jau mēnesi brutāli plosa lielais kaimiņš, Olena izmanto savu statusu un ietekmi, lai pasaulei vēstītu par šausmām dzimtenē, kā arī palīdzētu tiem, kam visvairāk tas vajadzīgs – sievietēm un bērniem. Šķiet, Zelenski pasaulei pieteikuši jaunu latiņu "pirmo pāru būšanā" – viņš ir harismātisks, varonīgs drošsirdis, viņa – skaista, stilīga, mīloša.

"Man joprojām ir tauriņi vēderā," pēc daudziem gadiem laulībā par mīlestību pret vīru izteikusies Olena. Viņu mīlasstāsts aizsākās 1995. gadā.

Kad Volodimirs ieskatījās Olenā Kijaško, viņai bija 17 gadu un pie sāniem cits puisis. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!