Foto: F64

Populārais žurnālists, dažādu radio un televīzijas raidījumu vadītājs Kārlis Streips (attēlā) pērn priecīgi ziņoja, ka, ja līdz nākamās vasaras sākumam Ilinoisas štatā tiks legalizētas viendzimuma laulības, viņš dosies turp, lai apprecētos ar savu puisi, bet tagad viņš atklāj, ka atkal bauda vecpuiša dzīvi.

To, ka Streipa un viņa ilggadējā drauga attiecības ir izjukušas, žurnālists atklāja jau 2012. gada pavasarī, bet pēc tam sekojis mēģinājums attiecības atjaunot, kas gan piedzīvojis neveiksmi.

"Man ir tāda specifika, ka no pirmās dienas, kad ierados Latvijā, esmu bijis sabiedriski pazīstams. Un būt ar mani kopā, īpaši publiski, no otra cilvēka prasa lielu drosmi. Tāpēc lielākoties esmu bijis vieninieks," intervijā žurnālam LILIT atklājis Streips.

Viņa ilgākās romantiskās attiecības ilgušas piecarpus gadus, un, lai gan dzīvesbiedrs baidījies ar žurnālistu kaut kur parādīties kopā, viņš bijis "labs un mīļš". Tiesa, bijušas arī grūtības.

"Man jārēķinās, ka gandrīz bez izņēmuma man ir vairāk naudas nekā tam otram cilvēkam. Tas var būt ļoti negatīvi, jo no paša sākuma var rasties doma, ka vienīgais, kas viņam svarīgs, ir naudas maks. (..)

Piecarpus gadu attiecībās tā arī bija - puisis pārdzīvoja. Ja es cilvēku mīlu, esmu gatavs viņam atdot pēdējo santīmu. Reizēm tas ir slikti beidzies, jo izrādījies, ka nauda ir svarīgāka nekā es, tātad - izmantošana," atklāts bijis Streips.

"Jā, savos 53 gados atkal esmu vecpuisis un jūtos pavisam labi. Atšķirībā no daudziem es pats sev patīku - tai nozīmē, ka jūtos labi pats savā kompānijā," atzinis žurnālists, kurš pie dzīves vienatnē pieradis tik ļoti, ka vairs nejūtoties ērti, kad gultā kāds ir blakus.

"Cilvēks VAR gulēt viens pats. Gulta ir pilnīgi tava; kad tu gulēji šūpulītī, tu gulēji viena pati! Doma, ka noteikti jāguļ kādam blakus, ir vissliktākais iemesls, lai paliktu kopā," spriedis Streips.

Viņš gan bildis, ka ir atvērts attiecībām "ar piebildi, ka... atzīšos godīgi, esmu tendēts virzienā "jauns un smuks". Bet man ir 53 gadu, un ar tiem jaunajiem un smukajiem tā ir, kā ir".

Attiecībās Streips esot ļoti pielaidīgs, bet ar stulbeni vai ultranacionālistu viņš nespētu dzīvot kopā. Galvenais nosacījums esot, lai viņam ar otru cilvēku būtu interesanti un mīļotais varētu "turēt līdzi" Streipam sarunās.

Savā vecpuiša dzīvē žurnālists arī mēdz izklaidēties vietās, kur pulcējas homoseksuāļi - visbiežāk viņš dodoties uz klubu Golden, jo otrā populārākajā geju naktsklubā XXL parasti viss sākoties pēc vieniem naktī, kas Streipam esot daudz par vēlu.

Viņš atceras, ka savulaik daudzi heteroseksuāļi devušies uz viendzimuma attiecību cienītāju klubu Purvs, un pieļauj, ka to diktējusi vēlme noskaidrot, ar ko īsti cilvēki tur nodarbojas.

"Tieši visaktīvāko homofobus slimīgi interesē, ko es daru ar savu krāniņu un savu pēcpusi... Turklāt visaktīvākie homofobi, pēc Freida domām, ir tie, kuri paši par sevi kaut ko nav sapratuši. Un Freidam ir taisnība!" intervijā LILIT savus uzskatus atklājis Streips.

Tāpat viņš paudis savu viedokli par vienu no aktīvākajiem geju pretiniekiem Latvijā, dziesminieku Kasparu Dimiteru:

"Slavenu cilvēku bērni reizēm sanāk tādi drusku jocīgi. Nesaprotu cilvēkus, kuru galvenais vadmotīvs dzīvē ir - pasaule būtu labāka vieta, ja tajā nebūtu geju. (..) Runādams visas geju sabiedrības vārdā, teikšu - mēs viņu negribam!"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!