Foto: F64

Trešdien radio BOOM FM klausītāju novērtējumam tika sniegta aktiera Artusa Kaimiņa vadītā rīta šova Suņu būda jaunākā epizode, kurā tika spriedelēts par geju tiesībām. Šoreiz studijā viesojās komponists Uldis Marhilēvičs un žurnālists Kārlis Streips (attēlā).

Streips ir viens no tiem atpazīstamajiem pašmāju cilvēkiem, kurš publiski paziņojis, ka ir gejs, savukārt Marhilēvičs, kuram pret homoseksuāli orientētiem cilvēkiem kopumā nav nekādu iebildumu, Suņu būdā atklāja, ka ir visai lielā neizpratnē, kādēļ geji un lesbietes tik skaļi reklamē savu orientāciju un cenšas apkārtējiem uzspiest savas vēlmes.

Jāatzīst, ka šoreiz raidījums tika aizvadīts visai spraigā, strīdīgā un nokaitētā atmosfērā, un Marhilēvičs visai atklāti pauda savu negatīvo attieksmi pret to, ka geji un lesbietes publiski izrāda savas attiecības un maigojas, kā arī to, ka homoseksuāli orientēti ļaudis pieprasa, lai tiktu legalizētas viendzimuma laulības.

Marhilēvičs bez aplinkiem atklāja savu viedokli - viņaprāt, viendzimuma laulības ir pilnīgs absurds. Tāpat viņš arī neatbalsta to, ka geju un lesbiešu pāriem ļauj adoptēt bērnus. Kā paskaidroja komponists, viņš nevēlas, lai bērni uzaug ar domu, ka viendzimuma attiecības ir normāla parādība, jo dabā tomēr esot iekārtots, ka savā starpā pārojas sievišķais un vīrišķais dzimums.

Tiesa, komponists nevienu no saviem apgalvojumiem nespēja pamatot un argumentēt, savukārt Streips visa raidījuma laikā ne reizi nezaudēja pacietību un nosvērtā balsī atbildēja uz visiem Marhilēviča komentāriem, bet Kaimiņš šoreiz, neraksturīgi sev, ļāva viesiem izteikties un nepārtrauca tos pusvārdā.

Kaimiņš par visām varītēm vēlējās noskaidrot, kuri publiski pazīstami pašmāju vīrieši ir geji. Streips apgalvoja, ka Saeimā esot vismaz četri homoseksuāli orientēti vīrieši, taču vārdus un uzvārdus viņš neatklāja.

Tāpat Kārlis arī neatbildēja uz Artusa jautājumu, vai dziedātājs Lauris Reiniks ir homoseksuāli orientēts. Tiesa, viņš izpļāpājās, ka pavārs Mārtiņš Rītiņš tomēr esot gejs.

Raidījums tika aizvadīts ļoti saspīlētā gaisotnē, un Streips Marhilēviču pat nodēvēja par tumsoni, taču komponists savas domas nemainīja - viendzimuma pāri savā guļamistabā var darīt visu, ko vēlas, bet geju un lesbiešu laulību legalizēšanu nedrīkst pieļaut.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!