Ar saviem memuāriem drīzumā klajā nāks pasaules slavenākā pērtiķiene – šimpanze Čita, kura šogad svinēja savu 76. jubileju. Saprotams, ka Čitai cilvēki nedaudz piepalīdzējuši. Grāmatas prezentācija paredzēta 1. oktobrī un vismaz sākotnēji tā būs pieejama tikai angļu valodā.

Uzticamās Tarzāna draudzenes dienasgrāmatā ir tādi teksti kā, piemēram: "Savu ilggadējo Holivudas kino karjeru [vairāk nekā 50 filmu] es izvēlējos tāpēc, ka negribēju beigt savu dzīvi laboratorijā ar elektrodiem pie galvas."

Par savu ilgdzīvošanas noslēpumu Čita raksta: "Katru dienu hamburgers, svaigi augļi un dārzeņi, kā arī kola bez cukura". (Čitai ir diabēts.)

Runājot par kaitīgo ieradumu atmešanu (agrāk Čita dzēra alu un smēķēja cigārus), viņa it kā atzīst, ka palīdzējis darbaudzinātājs Dans Vestfāls, kurš nesmēķē un nelieto alkoholu. Savukārt par savu zvaigžņu slavu Čita saka: "98% savas dzīves es esmu pavadījusi krātiņā. Nevienam šādu slavu nenovēlu. Tajā nav nekā interesanta."

Kopā ar Tarzāna filmas zvaigzni Džoniju Vaismilleru Čita filmējās 14 sērijās un nu jau par 24 gadiem pārdzīvojusi savu partneri. Kopš 2003. gada viņa ir vecākā pērtiķiene pasaulē un iekļauta Ginesa rekordu grāmatā. Parasti šimpanzes dzīvo ne ilgāk par 50 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!