Par vienu no satraucošākajām ziņām šonedēļ gan Latvijā, gan Igaunijā kļuvusi vēsts, ka igauņu prezidents Tomass Hendriks Ilvess ir saderinājies ar Latvijas Aizsardzības ministrijas ierēdni Ievu Kupci (abi attēlā), par kuru līdz šim publiski bija zināms maz.

Par Ilvesu nedaudz vairāk kā 20 gadus jaunākā Kupce ir Aizsardzības ministrijas Nacionālās kiberdrošības politikas koordinācijas nodaļas vadītāja, un viņas amatpersonas deklarācija ļauj ielūkoties ierēdnes īpašumos.

Kupces īpašumā ir dzīvoklis Limbažos, dzīvoklis Gruzijā, Kazbegi, un zeme Salacgrīvā, bet kopīpašumā ir zeme Rīgā.

Tāpat sievietei pieder 2006. gada izlaiduma automašīna BMW X5 un 1990. gada VW GOLF. Skaidras naudas uzkrājumi sasniedz 10 tūkstošus eiro, bet bezskaidrās naudas uzkrājumi - 5000 ASV dolārus.

Par viņas līdzšinējo privāto dzīvi zināms maz - jaunākajā amatpersonas deklarācijā bērni nav norādīti, bet 2013. gada deklarācijā minēts dēls Ralfs Jānis Pundurs, kura tēvs ir Latvijas vēstnieks Grieķijā Ivars Pundurs.

Igaunijas DELFI gan ieguvuši nedaudz vairāk informācijas par Kupces ģimenes stāvokli. Ilvesa padomnieks Tomass Sildams uzsvēris, ka prezidenta un Kupces saderināšanās ir viņu privātais lēmums, kam nav sakara ar prezidenta amata pildīšanas funkcijām. Tāpēc prezidenta kancelejai nav pienākums komentēt nedz Ilvesa, nedz viņa līgavas privāto dzīvi.

Tomēr viņš apstiprinājis, ka Kupce ir divu bērnu māte - viņai ir 13 gadus vecs dēls un gandrīz divus gadus veca meitiņa. Jaunākās atvases tēvs ir miris no smagas slimības.

Jāatgādina, ka Ilvesam no iepriekšējām attiecībām ir trīs bērni - dēlu un meitu viņam dāvāja pirmā sieva, amerikāņu psiholoģe Mērija Buloka, bet laulībā ar Evelīnu Ilvesu 2003. gadā pasaulē nāca meita Kadri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!