Foto: Vida Press

Šonedēļ apritēja desmit gadi, kopš pāragri aizsaulē devās viena no pasaulē populārākajām "Playboy" modelēm – 1993. gada "zaķītis" Anna Nikola Smita. Pieminot viņas īso, bet spilgto mūžu, publiskoti līdz šim neredzēti foto no modeles un viņas otrā vīra laulībām.

Anna Nikola Smita atpazīstamību iemantoja kā 1993. gada "Playboy" pievilcīgākā modele, un vēlāk viņa arī sadarbojusies ar tādiem zīmoliem kā "Guess" un "H&M".

Sabiedrības uzmanību viņa izpelnījās ne tikai ar savu izskatu, bet arī privāto dzīvi, kurā netrūka spraigu un arī traģisku pavērsienu. 17 gadu vecumā viņa apprecējās pirmo reizi, bet pasaules mediju lapās viņa nonāca 1994. gadā, kad otro reizi izgāja pie vīra.

Kādā Hjūstonas striptīzklubā viņa bija iepazinusies ar naftas magnātu Hovardu Māršalu, un, neraugoties uz lielo vecuma atšķirību, abi apprecējās. Smita bija vien 26 gadus veca, bet viņas vīrs – sasniedzis 89. dzīves gadu.

Protams, ka tas radīja runas par jaunās sieviņas aprēķinu, tomēr intervijās pati modele šādas aizdomas noliedza.

14 mēnešus pēc laulībām vecais kungs zaudēja cīņu ar vēzi, bet savā testamentā viņš sieviņu nebija pieminējis. Lai gan Smita uzstāja, ka vīrs mutiski viņai solījis pusi no saviem īpašumiem, Māršala dēls Pīrss paziņoja, ka viņa jau saņēmusi dārgas dāvanas un vairāk neko no mantojuma nav pelnījusi.

Foto: Vida Press Kopā ar Hjū Hefneru 1993. gadā
Sākās gara un naidīga tiesāšanās par lielo mantojumu, bet 2007. gada sākumā tai tika pielikts punkts – 8. februārī kādas viesnīcas istabiņā Anna Nikola Smita, kura visu mūžu bija vēlējusies līdzināties Merilinai Monro, bija pārdozējusi recepšu medikamentus. 39 gadus vecās daiļavas dzīvību neizdevās glābt.

Piecus mēnešus pirms nāves modele zaudēja savu pirmdzimto – no medikamentu pārdozēšanas nomira Smitas 20 gadus vecais dēls Daniels. Bahamu salās viņš bija ieradies, lai apciemotu Nikolu un jaundzimušo pusmāsu Danielinu Houpu Māršalu Sternu, un viņa dzīvība izdzisa mātes slimnīcas palātā.

Vēlāk modeles nāves apstākļu izmeklēšanas laikā viņas ilggadējais draugs Hovards Sterns bija atklājis, ka dēla bērēs māte atvērusi viņa zārku un grasījusies gulties blakus puisim.

"Viņa bija gatava doties prom kopā ar viņu. Fiziski viņa nomira pirms nedēļas, bet emocionāli viņa nomira līdz ar Danielu," toreiz bija atzinis Sterns.

Mātei aizejot mūžībā, mazajai Danielinai bija tikai pieci mēneši. Rūpes par viņu uzņēmās fotogrāfs Larijs Birkheds – DNS analīzēs tika noskaidrots, ka tieši viņš ir mazulītes tēvs, lai gan viņas dzimšanas apliecībā kā tēvs bija minēts Sterns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!