Foto: AFI
Daudzi televīzijas skatītāji noteikti atceras deviņdesmitajos gados populāro žurnālisti Astru Milli, kura TV ekrānos nevairījās ne no seksa tēmām, ne nopietnākiem tematiem.

Jau daudzus gadus par provokatīvo žurnālisti nekas nav zināms, bet žurnāla Privātā Dzīve publikācija liecina - Mille, kura popularitātē savulaik apsteigusi pat maestro Raimondu Paulu, nonākusi trūkumā un viņai draud palikt bez pajumtes.

Pirms dažiem gadiem Mille pārdzīvojusi nopietnu asinsvadu slimību un zaudējusi savu dzīvokli, šogad viņa pārcietusi smagu gūžas operāciju, bet nesen - traumējusi operēto sānu, kas 61 gadus veco kundzi novedis slimnīcā.

Augusta beigās arī beidzas Milles un viņas mātes īres līgums, kas nozīmē, ka dzīvoklis Tallinas ielā, kur abas mitinās, jāpamet, bet par pansionātu abas ne dzirdēt nevēloties.

Situācija esot ļoti smaga - Mille dzīvojot trūkumā, viņai piešķirts maznodrošinātās statuss, un stāvokli vēl grūtāku padarot milzīgā sociālā bezpalīdzība.

"Astra vairs nespēj dzīvot bez aprūpes, bet pati to neapzinās," žurnālam Privātā Dzīve Milles stāvokli raksturojis Rīgas 2. slimnīcas valdes priekšsēdētājs, traumotologs ortopēds Jānis Petronis.

Lai gan cilvēki centušies Millēm palīdzēt, šo pienākumu neatvieglojot bijušās žurnālistes šerpais raksturs - pat dienas aprūpētāji ilgāk par diviem mēnešiem pie abām sievietēm nevarot izturēt.

Pansionātu Mille uztverot kā ieslodzījuma vietu un uzskata, ka viņai pienākas dzīvoklis sociālajā mājā, bet tā neesot, jo savu īpašumu Mille ar māti savulaik pašas pārdevušas.

"Cienījamā žurnāliste nesaprot, ka kļūst aizvien vecāka, ir slima, nevar dzīvot viena pati kopā ar vecuma demences dēļ diennakti aprūpējamu māti.

Kad reiz iebraucām viņas apraudzīt mājās, aina pavērās skumja: Astra nevar nostāvēt kājās, nevar paiet, atkal kritusi, ir nobrāzumi, abas ar mammiņu dzīvo neēdušas," stāstījis Petronis.

Rīgas 2. slimnīca sociālā darbiniece Ineta Pavloviča-Gleizde aicinājusi Milles draugus, bijušos kolēģus, Milles grāmatu izdevējus un citus atcerēties savulaik populāro žurnālisti un palīdzēt viņai.

"Tautas mīlētā, kādreiz tik populārā žurnāliste pašlaik ir vecs un nelaimīgs cilvēks. Ļoti vientuļa," žurnālam Privātā Dzīve atzinusi Pavloviča-Gleizde.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!