Foto: DELFI
Rīgas mēra Nila Ušakova sievai Jeļenai (attēlā) pavasaris sācies ar jauniem izaicinājumiem un pārbaudījumiem – viņa pievērsusies uzņēmējdarbībai un Spīķeru kvartālā no privātiem īpašniekiem īrētās telpās atvērusi pati savu kafejnīcu.

Kafijas bārs, kuram par godu slavenajam māksliniekam Salvadoram Dalī dots nosaukums Cafe Dali, atrodas Rīgā, Spīķeru kvartālā, un, kā sarunā ar DELFI Izklaide pastāstīja Jeļena, tas durvis apmeklētājiem vērs šonedēļ, taču oficiālā atklāšana paredzēta tikai aprīļa izskaņā.

"Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultātē esmu studējusi uzņēmējdarbību, tāpēc nolēmu, ka beidzot ir pienācis laiks likt lietā savas zināšanas un uzsākt pašai savu biznesu. Kafejnīciņa pagaidām darbosies testa režīmā - tad jau redzēs, kā viss izdosies," stāsta Jeļena.

Rīgas mēra sieva ir ne tikai Cafe Dali dibinātāja un idejas autore, bet arī barista - viņa pati arī strādās aiz letes un apkalpos viesus. Tāpat viņa arī atklāj, ka šī būs ne tikai kafejnīca, bet arī galerija, kurā jaunie mākslinieki varēs izstādīt savas gleznas.

Lai gan biznesa uzsākšana ir visnotaļ sarežģīts un stresains process, Jeļena ir gandarīta par izdarīto, jo viņa ar visām grūtībām tikusi galā pati saviem spēkiem. Tāpat viņa lepojas, ka tieši Cafe Dali ir viena no pirmajām kafejnīcām Latvijā, kurā būs iespējams nobaudīt ļoti īpašu kafiju ar dažādām garšām.

"Cilvēki ir pieraduši, ka kafijai noteikti jābūt rūgtai, bet es uzskatu, ka tā ir gluži kā vīns - tai var būt visdažādākās garšas un smaržas. Cafe Dali varēs nobaudīt zviedru grauzdētavas Drop Coffee Roasters piedāvāto augstās kvalitātes kafiju, kura pēdējos gados pasaulē kļūst arvien populārāka," atklāj Jeļena.

Tāpat Cafe Dali varēs nobaudīt arī vīnu un uzspēlēt klavieres, un Jeļena cer, ka viņai savā kafejnīcā izdosies apvienot gan kafijas, gan mākslas baudīšanu. 

Sarunā ar DELFI Ušakova uzsvēra, ka viņa kafejnīcas telpas īrē no privātiem īpašniekiem - uzņēmuma Spīķeru nami, un tam "nav nekāda sakara" ar Rīgas domi.

Spīķeru kvartāla revitalizācijā pēdējos gados kopumā ieguldīti teju 5,3 miljoni latu Eiropas Savienības struktūrfondu un Rīgas domes naudas – sākotnēji projekta izmaksas bija plānotas trīs miljonu latu apmērā, bet pēc tam, tehniskā projekta izstrādes gaitā tās pieauga vēl par 1,9 miljoniem latu.

Pirms gada Rīgas pašvaldība Spīķeru kvartāla rekonstrukcijai piešķīra papildu finansējumu vēl 0,547 miljonu latu apmērā, jo izrādījās, ka ar jau piešķirto finansējumu nepietiek Daugavas promenādes nostiprināšanas darbiem.

Spīķeru kvartāla revitalizācijas projekta ietvaros, izmantojot ES un pašvaldības finansējumu, tika labiekārtota kvartāla teritorija un rekonstruēti inženiertehniskie tīkli, sākta gājēju tuneļa atjaunošana, rekonstruēta kvartāla krastmala, nojauktas dažādas vidi degradējošas pagaidu ēkas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!